Sivut

perjantai 4. kesäkuuta 2010

Kulutustavaraa


Olen villasukkien ja -tossujen suurkuluttaja. Kotona minulla on aina jotain lämmikettä jaloissa. Näin kesäisin tuhdit villasukat ovat kuitenkin pikkuisen liian lämpöiset. Viimeaikoina olenkin innostunut käyttämään näitä talvella neulomiani balleriinatossuja. Näistä kaksista aiemmin tekemistä tossuista ylemmät osoittautuivat liian mataliksi --> olivat aina tippumassa jaloista. Toiset olivat jalkaan ihan passelit, ja niitä tulikin käytettyä niin pitkään kunnes...... ne kuluivat puhki.

Piti siis saada uudet tossut. Langoiksi  valkoista Nallea sekä toista valkeaa, inhokkia, jotain karkeaa puuvillaista. Ruskea on purkutavaraa tästä (josta löytyy sananen täältä):

Kun vielä koristelin tossukoita tyttöjen kruunupipojen jämälangoista virkkaamillani kukkasilla, tuli lopputuloksena tämmöiset tossut:
Malli: AnniKaisen tossukat , kukan ohje täältä, sainaisen lehti -mukaelmat ulkomuistista
Lanka:kolmea erilaista jämälankaa
Kulutus:127g
Puikot: taitavat olla vitoset
Ohjeen modaukset: pari riviä korkeampi korkeampi kantapää, sekä kärkikavennus omaan tyyliin. 
Fiilikset: no nyt mulla on taas uudet kotitossut, jee! Ainoa harmitus oli, että kukkakirjani "Anna kaikkien kukkien kukkia" on jossain muuttolaatikoiden syövereissä vielä. Olisin halunnut virkata tai neuloa näihin jotkut vielä ihkummat kukat...


Nyt kun tossut ovat olleet pari päivää käytössä huomasin, että tuli tehtyä pikkaisen liian isot. Pujottelin tossujen suuhun kuminauhaa. jotta pysyisivät paremmin meikäläisen railakkaassa menossa mukana :). Pujottelusessioni aikana tyttäreni Iisa 2,5v harjoitteli kameran käyttöä. Tässäpä vielä muutama Iisan otos äidin touhuista :)
 Ja kyllä - pidän tosiaan virkkuukoukkua vasemmassa kädessä :). Olen vasenkätinen ja jostain syystä kaikki päättelyt ja pujottelut tykkään tehdä vasemmalla kädellä. Silloin kun virkkaan "ihan oikeasti", on koukku oikeassa :). Viimeisimmässä kuvassa (joka ei ole enää Iisan ottama) näkyy nuo kumpparinauhat. 
8086 

9 kommenttia:

 1. Ihanat tossut! Nappaan idean ja varmaankin tulee tehtyä, mulla pysyy paremmin virkkuukoukku kädessä kun kutimet.;)

  VastaaPoista
 2. Näppärät tossut! :) Minullakin on samantapaisia, juuri nytkin muuten jalassa. Minä teen ne vain kärjestä aloittaen, mutta lopputulos on aivan vastaava kuin Annikaisen ohjeella.

  VastaaPoista
 3. Kivat! Jatkuvasti tulee lisää juttuja, jotka pitää joskus tehdä, kun selaa toisten blogeja :)

  VastaaPoista
 4. SannaKoo: Kiitos! :)

  Matleena: Muistelen, että edelliset tossukat tehtyäni kerroitkin tehneesi itse samanmoisia kärjestä alkaen. Tosi hyvä idea, ainakin istuvuutta ja kokoa muutenkin lienee helpompi kontrolloida kun aloittaa kärjestä. Hyvä vinkki, kiitos! :)

  Minna: Kiitos! :) Samat fiilikset, toisten blogit oikein pursuilee kaikkea jota olisi kiva tehdä! Ja vain murto-osan ihanista ideoista ehtii itse toteuttaa...

  VastaaPoista
 5. Kivat tossut! Minä myös tykkään pitää tossuja iltaisin ja ylipäätään kotona jalassa. Nykyisissä huovutetuissa tossuissa on jo niin paljon reikiä, että taidan seuraavaksi neuloa tuollaiset tossut. Vähän vaihtelua tavallisiin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista, tulin heti vakoilemaan sinun tossujasi. Koristelua en olekaan harrastanut, mutta sitäkin voisi kokeilla joskus. Kovin pienten asioiden kanssa näpertäminen ei ole minun omin juttuni, mutta josko sitä nyt jonkin pienen koristeenkin saisi aikaan.

  Minä muuten myös teen kantapäästä aina ohjetta korkeamman, tosin ihan silmämääräisesti mittaan sen viitisen senttiä. Samoin poimin kantapään reunoista aina 7 silmukkaa, jolloin koko tossu on vähän korkeampi. Sitä vastoin luon vain 8 silmukkaa remmiä varten, eli ympärysmitta kuitenkin pysynee samana.

  VastaaPoista
 7. kaisa: Kiitos :)

  Taija K: Tervetuloa vakoilureissulle ;D. Näin minäkin teen :). Ja lisäksi vielä neulon remmin pikkaisen lähemmäksi kantapäätä, nitä ohjeessa on. Näin tossu pyryy paremmin jalassa.

  VastaaPoista
 8. Tulin vastavierailulle ja onneksi tulin :-)

  Ihanat kukkaset noissa koristeena.
  Mun pitää kanssa hommata itselleni tuo kukkakirja. Viikonloppuna selailin sitä ystävän luona ja heräsi ajatus virkata ja neuloa kaikki kirjan mallit.

  VastaaPoista
 9. Tintin: Tervetuloa! :) Se kukkakirja on aivan ihana! Sieltä on mukavaa ammentaa kukkamalleja somistukseksi pipoihin, tossuihin, lapasiin... you name it :). Nyt vaan pahoin pelkään että olen muuton timmellyksessä hävittänyt omani - kaikki muut käsityökirjat ovat laatikoista löytyneet mutta tätä ei vielä :(. Ei sovi menettää toivoaan ennen kuin kaikki laatikot on purettu...

  VastaaPoista