Sivut

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Mansikkaiset

Löysin Villapallon suunnitteleman kivan kesälakkimallin, joka on julkaistu myös Ullassa 2/07. Malli oli niin kiva, etten malttanut olla ostamatta pirtsakan värisiä puuvillalankoja ja pistää puikkoja viuhumaan. Niin saivat neidit kivat mansikka (vai olisiko värin perusteella mieluummin vadelma) -pipot. Taitavat muuten olla ekat samanlaiset pipot neitosilla.

Malli: Kruunupipo (Ulla 2/07)
Lanka: Novita Tennesee
Kulutus: 46g ja 52g
Puikot: vihreä osuus 2,75 ja pinkki 3 (Tenneseen puikkosuositus 3,5)
Ohjeen modaukset: pienemmän pipossa reikiä tuli joka 4. silmukkaan ja joka 5. kerros. Isommassa reikiä joka 5. silmukka ja joka 6. kerros. Lisäksi kavennukset tein oman mallin mukaan.
Fiilikset: Kiva, yksinkertainen malli, joka oli nopea toteuttaa. Suunnittelen jo tytöille lakkaversioita aiheesta - kaapista kun löytyisi täyteläisen keltaista puuvillalankaa... ;)

Yhden päivän koekäytön jälkeen on havaittu ainakin, että Eevukkaisen pipoon täytyy ommella jonkin sorttiset nauhat. Tämän neitokaisen päässä kun ei hatut oikein tahdo pysyä... Iisukkainen sen sijaan tykkää hatusta kovasti. Tosin hattua ei saa erehtyä sanomaan mansikaksi, vaan kyseessä on nimenomaan kruunupipo :).

2 kommenttia:

  1. Ooh, eletäänkö me jo vähän prinsessavaihetta, eletäänkö? Ja mihin te ootte laittaneet Eevi-vauvan ja kuka toi iso tyttö on Iisan kanssa, kuka?

    VastaaPoista
  2. No joo, milloin plinsessa, milloin taikuli, milloin kokki - roolit muuttuvat sujuvasti fiiliken mukaan :). Iisa oli ihan ekstaasissa kun aloin neulomaan vihreää "kruunuosiota". Sitä soviteltiin moneen otteeseen ja fiilisteltiin miten äiti tekee hienoa kruunua :D. Mistä muuten sainkin idean: voisihan sitä tehdä niistä keltaisista langoista Iisalle oikeasti neulotun kruunun prinsessaleikkeihin!

    Niin ja eihän Eevi enää olekaan mikään vauva, vaan vuoden täytettyään ihan virallisestikin taapero ;D

    VastaaPoista