Sivut

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Vauvasukkamallin testausta ja pöllöilyä

Facebookin neulontaryhmässä törmäsin mielenkiintoiseen tekniikkaan tehdä palmikoita. Siinä neulottuja silmukoita tiputetaan puikoilta haluttu määrä, ja palmikoidaan nämä sitten takaisin puikolle. Tekniikka oli minulle kokonaan uusi ja niin mielenkiintoinen, että halusin heti kokeilla sitä.


Kokeilujen myötä syntyi nämä kahdet vauvan sukat.

Molemmissa sukissa neuloin varret ensin tasona, ainaoikein neuleena, joista tiputtelin siten silmukoita ja punoin syntyneet säikeet haluamani kokoisiksi palmikoiksi. Mielestäni aika kiva tekniikka, jota voisi soveltaa monessakin tilanteessa!


Malli: Oma 
Lanka: Vaaleanpunaisissa SG Lanett, vihertävissä DROPS Baby merino
Kulutus:  vaaleanpunaiset 20 g, vihertävät 25 g
Puikot: 2,75
Ravelryssä: Täällä 
Näistä toiset jäänevät meillä omaan käyttöön :).
Aloittelin syksyllä vauvapeittoprojektia, joka sekin on edennyt mukavasti. Sommittellessani palasia paikoilleen tajusin, että peitosta on tulossa liian pieni. Lisäksi valkoinen merinovillalanka loppui kesken. Nyt odottelen tilaamiani lankoja  saapuvaksi, jotta peittoprojekti pääsisi jatkumaan. Kaikki värilliset pöllöt ja pylpyrät olisivat jo valmiina :) 


Voitteko kuvitella, etten ole neulonut tulevalle vauvalle vielä yhtäkään nuttua enkä pöksyä! Suunnitellut tosin olen kovastikin, ja toteutus alkanee sekin tässä lähipäivinä. Ja vielähän tässä pitäisi olla useampi viikko aikaa neuloskella... :)22 kommenttia:

 1. Voi kun suloiset sukat. Aivan ihana peitto on tulossa. :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen palmikkotekniikka - ja tietenkään en ihan tajunnut miten se tehdään - mutta kivalta näyttää! Pöllöpeitosta tulee myös upea.

  VastaaPoista
 3. Miten noissa palmikoissa ratkaistaan se "liitoskohta" tai palmikon lopetus tasoneuleessa? Muuten ymmärrän miten homma toimii, mutta sitä palmikon lopetusta en ihan tajua..:S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten se liitoskohta tehtäisiin oikeasti, mutta minä poimin vaan viimeisestä lenkistä langat takaisin puikolle silmukoiksi. Esim. jos kuudesta lankalenkistä piti saada neljä silmukkaa (isoin palmikko), valikoin sieltä aina pari lankalenkkiä joiden kautta neuloin seuraavan silmukan. Vähän sillä tavalla limittäin niitä lenkkejä valikoin, etei tullut kamalaa reikää. Kovin siistit nuo liitoskohdat ei näin ole, siistimmän teko onkin paraikaa mietintämyssyssä :)

   Poista
 4. Ihania sukkia! Ja tuosta peitosta tulee kerrassaan hurmaava! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat ja mielenkiintoinen tekniikka! Ja ihana tuo pöllöpeitto! :)

  VastaaPoista
 6. Suloisia pieniä sukkia! Peitto on varmasti sitten valmiina aivan IHANA, kun nyt jo tekeleenä näyttää noin kivalta :)

  VastaaPoista
 7. Suloisia sukkia! Mistäköhän tuosta tekniikasta löytyisi jotain ohjeentynkää, kun ei ainakaan äkkiseltään kokeilematta avautunut ajatus mulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä, onko ohjeen tynkää olemassakaan :). Facebookin Neulonta -nimisessä ryhmässä on ollut pari kuvaa ja vähän keskustelua tästä tekniikasta.

   Poista
 8. Aivan mahdottoman suloiset sukat ja ehkä vieläkin suloisempi peitto tulossa, oi ihanaa!! :)

  VastaaPoista
 9. Oi että, mikä peitto, aivan mainioita pöllöjä :)

  VastaaPoista
 10. Kaikkea söpöä! :) Mielenkiintoinen tuo lettitekniikka.

  VastaaPoista
 11. Ihanat söpöt sukat, malli viehättävä:) ja miten kaunis peitto sulla tulossa yhdistettynä pöllöillä, aijaijai:))

  VastaaPoista
 12. Kyllä on ihanaakin ihanemmat vauvan sukat! peitostasikin tulee upea!

  VastaaPoista
 13. Onpas suloisia sukkia, tekniikkaa en kyllä ymmärtänyt ainakaan näin äkikseltään. =)

  VastaaPoista
 14. Jännittävä palmikkotekniikka! Huikkasethan blogissasikin, jos ratkaiset liitoskohtaongelman! (:

  VastaaPoista
 15. Suloisia sukkia ja ihania pöllöjä

  VastaaPoista
 16. Ihanat nuo sukat ja wau mikä peitto! Tosi hyvät värit.

  VastaaPoista
 17. Moikka, osaatko neuvoa miten tuon pöllöpeiton ohjeen saisi? En käsitä tuota tilaus systeemiä. Pitääkö mun luoda käyttäjätunnukset vai miten se toimii. Tai voiko sen tilata jostain ihan suomenkieliseltä sivulta? Aivan ihana malli😊 mun pöllöhullut pojuni aivan myytyjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen saa tilattua englanniksi tuolta Ravelrysta. Sinulla täytyy olla tunnukset Ravelryyn. Ohje maksaa 6 dollaria, maksaa voit joko visalla tai paypal -tililtä :).

   Poista