Sivut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Alpertti tuli taloon

Maaliskuun 13. päivänä,  Einsteinin syntymäpäivänä kerroin täällä blogissani Alpertista, jolla oli vakavat aikeet muuttaa meille. Tuolloin Alpertti oli vielä vaan kovasti vaiheessa, eikä muutto ollut siten mahdollista. Nyt hän on vihdoin valmis, ja tarkkaillut tekemisiämme tuossa eteisen seinällä jo kuukauden päivät. 

Kun Alperttia katselee kohtisuoraan edestä  ja läheltä, hän näyttää tältä:


Hiukan kauempaa katseltuna hän näyttää tältä:


Oikeuksiinsa Alpertti pääsee, kun häntä katsellee viistosta hiukan kauempaa:

Alpertti on neulottu Illusion Knitting tekniikalla, jonka idea sinällään on yksinkertainen: Työ neulotaan kahdella värillä vaihtaen väriä aina kahden kerroksen välein. Joka toinen kerros neulotaan oikeaa, ja joka toisella kerroksella neulotaan nurjia ja oikeita silmukoita kaavion mukaan. Nurjat silmukat muodostavat ns. kohoumia, jotka vinosta tarkasteltuna peittävät edellisen kerroksen toisen värin, ja muodostavat siten kuvion. Tässä muutama linkki, joissa on kerrottu tästä tekniikasta lisää.


Taulussa on 160 silmukkaa ja 294 riviä, yhteensä siis rapiat 47 000 silmukkaa. Lisäksi neuloin kuvan ympäri sileällä neuleella reunuksen, jotta sain kuvan pingotettua sopivan kokoiseksi leikatun styroksilevyn ympärille (kiitos tästä työvaiheesta Armaalleni < 3 ).


Aiemmin olen tenyt Illuusiotekniikalla parit lahjasukat.

Videolta näkee ehkä parhaiten, miten kuva näkyy eri tavalla eri kulmista:


Ravelryyn olen merkinnyt aloittaneeni Alpertin viime vuoden lokakuussa. Koska joka toisen kerroksen silmukat piti neuloa tarkkaan kaaviota lukien, tämä ei tosiaan ollut mikään leffankatsomis- tai rentoutumisneule. Tein tätä talven mittaan aina muutaman rivin kerrassaan. Muistelen, että sain tämän valmiiksi reunuksia vaille joskus huhtikuun tienoilla, reunukset neuloin kesän alussa. Näin kauan kuitenkin otti, kunnes Alpertti pääsi meitä tarkkailemaan paraatipaikalleen eteisen seinälle.Malli: Einstein Illusion by Steve Plummer (Ravelry)
Lanka: DROPS Cotton Light
Kulutus:  490 g
Puikot: 3,25
Ravelryssä: Alpertti
Fiilis:  Aikaa vievä työ, mutta kyllä kannatti :)
Muuta: Alpertti onnistui katkomaan useamman Knittarin puisen pyöröpuikon. Yritin saada mahdollisimman tiivistä jälkeä neulomalla paksuhkoa puuvillalankaa ohuilla puikoilla napakalla käsialalla. Muutaman puikonmenetyksen jälkeen ymmärsin viimein hankkia Knit Pron Nova Metal vaihtopäät, joilla sain homman päätökseen ilman enempiä taloudellisia menetyksiä.

31 kommenttia:

 1. Ihan uskomaton työmäärä! Nostan hattuani ja ihailen upeata työtä. Se tosi hieno sisustuselementti.

  VastaaPoista
 2. UPEA! Linkitän blogitekstini tähän työhön, mulla on tulossa sisustustekstiili aiheinen postaus. Ei kai haittaa ;)

  VastaaPoista
 3. Wau! Olen sanaton, aivan upea...

  VastaaPoista
 4. Vau miten hieno ja hurjasti kärsivällisyyttä vaatinut projekti. Ja mielenkiintoinen tekniikka, tähän täytyy tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Omia aiheitakin on helppo suunnitella sellaisista yksinkertaisemmista kuvioista (kirjaimet, helpot sympolit, jne.) Ja tätä tekniikkaa voi käyttää vaikka missä, kuten vaikka noissa lahjasukissa joita olen tehnyt. Seuraavaksi kutkuttaisi neuloa esim. sisustustyyny :)

   Poista
 5. Ihana, Tosi ihana, MAHTAVA!! Jaksaisiko itekin...?
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken mietittyäni piti tulla vielä kysymään lankavalinnasta. Kävin katselemassa ravelryssä muiden töita ja tuota työtä oli tehty hyvin erilaisista langoista, merinovillasta tuohon sinun valitsemaasi puuvillaan. Onko lanka laadulla väliä? Miksi puuvilla? (inhoan puuvillan neulomista)

   Minna

   Poista
 6. Ihan järkyttävän upea! Mulla on itelläni jonossa pari työtä, mutta en oo vielä jaksanu perehtyä tohon tekniikkaan tiskiliinoja enempää. Jos meinaat langapäitä niin kaikki erikseen :)

  VastaaPoista
 7. Tämä on aivan käsittämättömän hieno, ei vain tekniikaltaan vaan myös aiheeltaan!

  VastaaPoista
 8. Aika uskomaton juttu. Oon jo odotellutkin, milloin valmistuu. Hieno taulu tuli!

  VastaaPoista
 9. Ohhoh, ehkä hienoin näkemäni neulottu seinävaate!

  VastaaPoista
 10. Mahtava! On sua kärsivällisyydellä siunattu.

  VastaaPoista
 11. Aivan mainio! Ja ihan selvästi se Alpertti sieltä erottuu :) .

  VastaaPoista
 12. Aivan mahtava! Tuollainen sisustuselementti on joskus vielä pakko tehdä.

  VastaaPoista
 13. Olen sanaton! Aivan mahtava työ!!! Onnea valmistuisesta!

  VastaaPoista
 14. Ihan huikea! Voit olla ylpeä itsestäsi, taulu on mahtava ja upean työn olet tehnyt!!!

  VastaaPoista
 15. Vau, mahtava! Tuo tekniikka on niin jännä, kaksi huivia olen siten tehnyt ja kovasti herättivät kiinnostusta kaikissa jotka huivit näkivät... Sisustustauluunkin huippu idea käyttää sitä!

  VastaaPoista
 16. Vau! Olenkin etsinyt ideaa akustiikkatauluun ja tässähän se on! Täytyy ruveta suunnittelemaan ja penkomaan lankalaatikoita.

  VastaaPoista
 17. Aivan mieletön! Yksi hienoimmista näkemistäni neuletöistä. Einsteinin muotokuva on muutenkin mieleeni, yksi komeilee pinssissä syystakkini hihassa.

  VastaaPoista
 18. Voi vau mikä Alpertti! Kannatti pakertaa! Hienoa, että mies on päässyt seinälle paraatipaikalle ihmisten ihailtavaksi ja teidän touhuja valvomaan. :)

  VastaaPoista