Sivut

maanantai 18. tammikuuta 2010

Jäkälikköä ja uusia oivalluksia

Mättäiden neulonta avasi aivan uusia ovia palmikoiden neulonnan ihmeelliseen maailmaan (opin siis että niitä voi neuloa ilman apupuikkoa). Vihjailinkin jo, että jatkoa seuraa jäkälikön muodossa. No tässäpä tätä jäkälää nyt kasvaa, yhden sukkaparin verran.Lankana Austermann step, jämiä Eliina-huivista. Puikot 2½ (muistaakseni, puikkomitta on juuri nyt kadoksissa). Malli kärjestä aloitettu oma sovellus. Menekki 63g/265m.Kiva oli neuloa välillä ohuemmillakin puikoilla. Tykkäilen kovin tuloksesta. Nätit, ohuet, pehmoiset ja lämpöisen tuntuiset. <3

Sitten niitä oivalluksia. Nyt vasta hokasin kuinka kierrettyjä silmukoita tehdään! Olen kyllä kokeillut aiemminkin, mutta luullut että teen jotain väärin, kun silmukat näyttivät niin kauheilta. Tässä kuvassa kuvion alaosa on tehty tavallisilla silmukoilla, yläosassa olen kiertänyt oikein neulotut silmukat. Ja voi miten tuo kuvio herääkään henkiin!
Tässä siis koetilkun tynkää tulevasta. Puikoille pääsee Sandnesin puuvillamerino, jonka sain suosittelijan lahjana Juju-kerhosta. Jälleen luvassa on sekoitelma netistä ja lehdistä bongattuja ideoita omaan hulluun luovuuteen yhdistettynä... Jääköön nähtäväksi mitä valmistuu vai valmistuuko mitään ;D.

 Käypäs muuten kurkkaamassa: Parolan Asemalla arvotaan...

7 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!

  Itse tykkään paljonkin käyttää kierrettyjä silmukoita joustinneuleisissa resoreissa. Tulee jotenkin jämäkämmän näköistä siten.. Tutuhkon näköinen tuo koetilkun kuvio.. mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
 2. Maiju: Sinulle tuttua kuviota, kyllä vaan ;). Olen ihastellut Bayerische Sockien ihanaisia kuvioita, kun linkitit omat sukkasi kommenttiisi jokin aika sitten. Tämä koetilkussa esiintyvä chart varsinkin on minusta aivan valloittava! Nyt olen opiskellut miten voisin neuloa tuon kuvion sileään neuleeseen (siis että kuvion teko onnistuu myös nurjalla puolella neulottaessa).

  Ja nämä kierretyt silmukat todella ovat paljon kompaktimman näköisiä! Niinkin on nättiä, että 1n 1o neulottaessa neulookin ne nurjat silmukat kiertäen (ts. 1n 1o oikeat kiertäen -neuleen nurja puoli...).

  VastaaPoista
 3. Jos me nyt puhutaan samasta "silmukankierrosta" niin itsekkin hokasin jutun ihan viime aikoina kun olen värkkäillyt lettisukkia, josko ne joskus valmistuu ja pääsee blogiin asti. Hauska tehdä aina välillä jotain oivalluksia ja miettiä, että miksi ihmeessä en ole ennen huomanut. Edellisestä postauksesta sen verran, että näin unta teidän uudesta kodista, olin siellä vierailulla yöpaita päällä :O ja hieno on tulossa :D

  VastaaPoista
 4. Kielokerma: minäkin olen lukenut paljon juttuja kierretyistä silmukioista ja ihastellut tehdasneuleiden kompakteja resoreita mutta vasta NYT tajusin miten niitä oikeasti tehdään :).

  Hih hih, hassu uni! Tervetuloa ensi kesänä ihan oikealle vierailulle! ;D

  VastaaPoista
 5. Oi, hienot sukat!
  Ja muutenkin tosi hienoja käsitöitä olet tehnyt, ihastelin erityisesti upeita huiveja! Tosi kiva blogi kyllä sinulla, täytyy alkaa seurata. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Annika ja tervetuloa toistekin! :)

  VastaaPoista
 7. Onhan ihana tunne, kun oivaltaa ja oppii uutta! :) Joskus olen miettinyt, että sitä ihanuutta lapset saavat kokea paljon. ;D
  Kauniit jäkäliköt olet tehnyt, mutta muutakin kaunista on näköjään luvassa palmikoinnin muodossa.

  VastaaPoista