Sivut

torstai 31. joulukuuta 2009

MättäätViimeinen pari uunista ulos tälle vuotta.

Kylmemmillä ilmoilla Iisa-tyttäreni kädet eivät tahdo millään pysyä lämpimänä. Rukkasten alla olen pitänyt aluslapasia (löytyy kaupan neulosta ja Nallesta tehtyjä). Tajusin sitten että m i k s i   i h m e e s s ä   en ole tullut tehdyksi Iisalle lapasia jostain lämpimämmästä matskusta, kuten esimerkiksi alpakasta. Näin puikot alkoivat heti viuhua, ja tuloksena syntyivät nämä kovasti sammalmätästä muistuttavat lapaset.Lanka: Sandnes Garnin alpakkaa, jämälangat näistä

Puikot: 3,5 (langalla suosituksena 4)

Kulutus: 32g / n. 70m

Malli:  kärjestä aloitetut (6s), kuviona joka toisella kerroksella kahden silmukan ristejä (risti 2s: neulo 2. s takareunasta o, 1. s etureunasta o, päästä s:t vas. puikolta)

Näitä lapasia neuloessa opin kaksi uutta asiaa. Monelle varmaan tuttua huttua, mutta minulle uusia, pieniä oivalluksia : ):

1. Jos lankaa on niukalti, ja haluaa lapasiin mahdollisimman pitkät varret, kannattaa aloittaa lapaset kärjestä! Digitaalinen puntari on oiva apu myös.


2. kahden silmukan minipalmikon voi siis tehdä kätevästi ilman apupuikkoa! Tämän tipsin bongasin Stine Hoelgaard Johansenin "Hurmaavat huivit" -kirjan erään huivin yksityiskohdasta.


Mättäiden innoittamana aloittelin jo tämmöistä, tulisko tästä sitten jäkälikköä... : )

Näin on vuoden viimeinen postaus postattu.  Toivottelen kaikille nättejä neulepintoja ja rentouttavia hetkiä neuleidenne parissa tulevalle vuodelle!

5 kommenttia:

 1. Söpöt mätäslapaset! Jos vieläkin lämpimämmät haluat, niin teepäs kaksinkertaiset lapaset alpakasta, niin jopa alkaa tareta. (Ohjetta löytyy blogistani, jos tarviit.)

  Onnekasta ja neulerikasta vuotta 2010 sinullekin Maikki! :)

  VastaaPoista
 2. Sitä samaa sinulle Matleena!

  Tuplalapasiasi olenkin ihastellut, ja aion niiden tekoa jossain vaiheessa kokeillakin :). Ongelmana tässä pienen neitokaisen lapasasiassa on, että rukkaseen ei kovin paksut lapaset mahdu. Nämä mättäät olivat jo tänään ensikäytössä, ja ainakin vaikuttavat lämpimämmiltä kuin esimerkiksi nallelapaset.

  VastaaPoista
 3. Hyvää uutta vuotta koko teidän poppoolle!

  Digitaalista vaakaa aina välillä itse kaipailen.. olisi nimittäin käyttöä erityisesti juuri niukkojen lankavarastojen kanssa.

  ..ja niitä palmikoita kannattaa muuten kokeilla ilman apupuikkoa ihan isommassakin koossa. Nimittäin ihan normaalikokoisetkin palmikot onnistuvat ilman apupuikkoa, kunhan vain on tarkkana. Tämä nopeuttaa palmikkoneuleiden tekoa ihan hurjan paljon. Itse olen tehnyt esim Jarkon palmikkosukat (http://mustalampas.blogspot.com/2008/12/saapassukat.html) ja omat Bayerischet (http://mustalampas.blogspot.com/2007/10/bayerische-sock.html) ilman apupuikkoa. Suosittelen!!

  VastaaPoista
 4. Nätit lapaset! Väri on herkullinen :) Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
 5. Hyvää tätä vuotta Maiju ja Riikka!

  Olenhan minä moneen otteeseen lukenut blogeista, kuinka immeiset tekevät palmikoita ilman apupuikkoa. Mutta jotenkin en ole osannut kuvitella, että niitä silmukoita voidaan jättää sinne puikolle odottamaan. Tää on kyllä ihan mahtava oivallus, nyt jo harmittaa kun on tähän asti tullut väkerrettyä pieniä palmikoita h i t a a s t i apupuikon kera... Mutta toisaalta, nyt on sitten taas entistä enemmän intoa tehdä noita palmikkoneuleita! ;)

  VastaaPoista