Sivut

torstai 26. marraskuuta 2009

Eliina Shawl

Käytännössä joka joulu 28 vuoden ajan olen saanut molemmilta mummoiltani pehmeän, ihanan neulelahjan. Yleisimmin toisen mummon paketista on paljastunut lapaset ja toinen mummo on neulonut pukin konttiin sukat. Nyt aikuisena minusta on ihana antaa joululahjaksi mummoille jotain omatekemää, ikään kuin vastapalvelukseksi useista ihanista vuosien varrella saaduista neulelahjoista. Viime jouluna neuloin toiselle mummolleni joululhajaksi pitsihuivin (Fifi III:n) ja toinen mummoni sai pukin kontista villasukat. Tänä vuonna ajattelin tehdä tasapuolisuuden nimissä päinvastoin :). Sukat ovat vielä neulomatta (malli ja lanka ovat kyllä selkeinä mielessäni), mutta huivi toiselle mummolle valmistui jo pari viikkoa sitten.

Pitsihuivin mallin valinta oli hirmuisen vaikeaa. Halusin tehdä nätin huivin, joka kuitenkin olisi lämmin. Ja vanhemmalle ihmiselle pitsin tulisi mielestäni olla vähän konservatiivisempaa muttei missään nimessä tylsää kuitenkaan. Aika monta mallia pyörittelin mielessäni kunnes lopulta päädyin Lankakomeron Päivin suunnittelemaan ihanaiseen Eliina Shawliin. Lankana käytin edellä mainostamaani Austermannia.
Malli oli juuri passeli telkkarinkatsomismalli. Työ eteni joutuisasti selkeän ohjeen, kivojen puikkojen ja ihanan langan ansiosta. Ja juuri kun sileät osuudet alkoivat puuduttaa, olikin reunapitsin aika. Työn valmistumiseen kesti 12 päivää.Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen, mielestäni tästä tuli ihan mummoni näköinen(väritoivetta tiedustelin mummolta vaivihkaa etukäteen). Tekisi mieli antaa huivi mummolle jo nyt, mutta pakko malttaa odottaa jouluun saakka :).
Erikoista tässä huivissa oli virkkaamalla tehty reunakerros, joka tuokin kivasti ilmettä huiviin. Kiitos kovasti ihanasta ohjeesta Lankakomeron Päivi!


Malli: Eliina Shawl 
Puikot: 4
Lanka: Austermann Step classic 420m/100g
Kulutus: 168g / 706m


Psssst. Jos joku mummoni tunteva ihminen tätä lukee, niin muistakaapa pitää joulusalaisuus ;).

12 kommenttia:

 1. Meillä on kans mummun kanssa vaihtuneet roolit! ;) Nätti huivi! Pitääpä laittaa ohje muistiin! =)

  VastaaPoista
 2. Voih, ihana huivi! Kunpa mummoni eläisi vielä, niin voisin neuloa hänelle tällaisen huivin. En muista, että olisin koskaan neulonut hänelle mitään.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi!

  Mulla ei ole enää kuin toinen mummo elossa ja hänen kanssaan on roolit vaihtuneet jo monta vuotta sitten. Mummo ei astmansa ja käsien kipeytymisen takia pysty enää neulomaan, joten mie sitten vuorostani neulon mummille sukkia, huiveja ja muuta tarpeellista.

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! :) Ja tuo virkkaamalla tehty reuna on mainio, olen itse tehnyt kai pariin huiviin ja aion suosia sitä jatkossakin. Varmaan mummosi ovat onnellisia ja ylpeitä näistä tekemistäsi lahjoista.

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille kauniista sanoista :).

  On kyllä ihana asia, että on vielä mummot, joita lahjoa neuleilla ja jotka toivottavasti osaavat niitä arvostaa. Molemmilla mummoillani omatkin puikot viuhuvat vielä taajaan, mutta luulenpa että aniharvoin puikoilta valmistuu mitään heille itselleen. Siksi neulelahjan antaminen tuntuu hyvälle ajatukselle :).

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Toivottavasti mummosi tykkää huivista! Minulla oli aikanaan maailman paras mummo, vieläkin ikävöin, vaikka kuolemasta on jo 27 vuotta.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana huivi, ehkä minäkin sitten JOSKUS osaan, tai sitten en :)

  VastaaPoista
 8. Aivan älyttömän kaunis huivi. Olisipa ihanaa tehdä omalle mummollekin tuollainen huivi. Voi sitten kiikkustuolissa istuskella huivi harteilla ja katsella ikkunasta kun linnut käy syömässä lyhteitä ja rasvaa :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos!

  Kielokerma ja Fannyliina: vilkaiskaapas tuon Eliinan ohjetta tuosta laittamastani linkistä, ja kokeilkaa: saatatte yllättyä, ettei se niin hankalaa olekaan ;). Tämä on kyllä oikeasti hyvä malli ensimmäiseksi pitsineuleeksi - koko huivin verran aikaa kerätä voimia ja rohkeutta pitsiosiolle, joka sekin on ihan helppo toteuttaa :).

  VastaaPoista
 10. Menin tietenkin heti katsomaan :)
  Se ohjehan oli englanniksi!! :o
  No eikun petraamaan enkkua :)

  Täytynee soitella Sinulle niin selkenee vähän paremmin, mutta olen minä jo jotain ymmärtänyt ;) Sinnikkäästi vain! Kun jotain haluaa niin varmaan onnistuu.

  VastaaPoista
 11. Fannyliina: Ohjeeseen löytyy Lankakomeron Päivin kirjoittama "pikasuomennos" Ravelrystä :). Suurinta osaa tuosta ohjeen tekstistähän ei tarvita, kun toistaa vaan piirrettyä kaaviota :).

  Ja toki saat soittaa, autan mielelläni niin hyvin kuin taidan! :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis huivi! Mummosi on varmasti iloinen lahjasta! On ihanaa kun voi antaa isovanhemmille jotain takaisin. Oma mummoni ei huiveja osaa käyttää, joten tiedossa on jouluksi vain huopatossut. Tuleepa ainakin käytettyä :) Ihanaa joulun odotusta! :)

  VastaaPoista