Sivut

torstai 14. elokuuta 2014

Pää pilvissä ja massu täynnä omppuja

Teimme kesälomareissun Lappiin. Tiedossa oli helteistä ilmaa ja tunturissa ulkoilua. Pikkumieheltä puuttui sopivan kokoinen auringolta suojaava lierihattu, alkukesästä tehty kun on ehtinyt käydä jo pieneksi. Niinpä laitoin ompelukoneen laulaamaan ennen reissuun lähtöä.


Hattu osoittautuikin tarpeelliseksi tuulisessa ja aurinkoisessa säässä. Se suojasi hyvin, ja pysyi paikallaan nauhojen ansiosta. Hatun kaava on sama kuin edellisessäkin, Ottobresta 3/2014. Tuossa lehden ohjeessa käsketään huolittelemaan hatun lieri kanttaamalla, mutta itse tein lierin kaksinkertaisena niin että sauna jäi nurjalle, mielestäni näin tuli siistimpi jälki.

Hatun tehtyäni innostuin tekemään samasta kankaasta myös teepparibodyn, niistäkin kun on pula.


Kaavana käytin uusimman Ottobren Sausage Dog -bodya, josta napsaisin hihoja lyhyemmäksi. Myös bodyn alaosaa muokkasin niin, että kanttaukset kulkevat helmassa ympäriinsä.Ihastuin tuohon Sausage Dog -bodyn kaula-aukkoon kovasti. Persoonalliselta näyttävä malli on helppo ja nopea toteuttaa, helppo pukea ja istuu kauniisti. Senpä vuoksi samaisilla kaavoilla syntyi myös pitkähihainen versio keväällä tekemästäni yökkäristä ylijääneestä kankaasta.
Neitokaisetkin saivat reissuun uudet lippapipot. Niistä jäi sovituskuvat ottamatta, joten tässä pari otosta in action :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti