Sivut

torstai 21. helmikuuta 2013

Tavallisuuksia

Nämä sukat pääsivät puikolle jo joulukuun puolella, kun huomasin miehen sukkalaatikossa selvän vajeen. Reilu vuosi sitten tein hänelle perusraitafaabelit, joiden koko ja muoto osui aivan nappiin, joten kuulemma samanlaiset piti neuloa.


Viime aikoina en ole hirveästi jaksanut kohdistaa pätkävärjätyissä langoissa raitoja kohdilleen, mutta nyt halusin yrittää. Yllätyksekseni huomasin, että lankojen raidoitus oli kerillä eri päin - eli siis toiset sukat piti neuloa kerän sisältä ja toiset puolestaan (eri kerästä) kerän ulkoa, jotta raidat mätsäsivät. Punaisissa raitafaabeleissa oli muuten sama juttu - silloin en tosin yrittänytkään kohdistaa raitoja, vaan huomasin nurinkurisen raidoittumisen vasta neuloessa. Oletteko muut huomanneet samaa? Olisi kiva tietää myös syy miksi raidat kulkevat kerillä miten päin sattuu.

No mutta, pienten tutkimisten, purkamisten ja lankojen paloittelun jälkeen sain kuin sainkin näiden sukkien raidat kohdistettua.

Malli: oma perus
Koko: 42-43
Lanka: Dropsin Fabel
Kulutus: 87 g
Puikot: 2,25
Myös hepat ovat saaneet lämmikettä jalkoihinsa. Tällä kertaa yksi pari lämppäreitä valmistui osittain vironvillasta, osittain marketin 100% villalangasta. Ja kulkipa ainaoikein -neuleessa matkassa myös yksi säie ticoticoa. Enoni hevosille näitä aina silloin tällöin teen, kun hän kehuu oikeasta villasta neulottujen lämppäreiden olevan paljon parempia hepan jalkaan kuin esimerkiksi fleecestä tehdyt vastaavat.

Bloggerin kautta julkisesti blogiani lukevia lukijoita näyttää olevan jo hurjat 99 kappaletta. Jahka tuo maaginen sata lukijaa tulee täyteen, voisin järjestää vakilukijoille sen kunniaksi pienet arpajaiset. Että ihan vinkiksi vaan... ;)

8 kommenttia:

 1. Saman olen melkein poikkeuksetta huomannut lankakerissä, myös raitalankojen kanssa. Ei innosta ostamaan ja kutomaan enää niistä...
  Vinkki puri ja olen nyt virallinenkin lukija numerolla 100.

  VastaaPoista
 2. Minulla on vain kerran sattunut näin, että piti kutoa sukat eri suunnista keriä. Lanka oli muuten silloinkin Fabel. Meni tovi ennen kuin hoksasin, miksi ei löydy oikeaa raitakohtaa. Olen paljon tehnyt raitalangoista, eikä ole osunut kuin kerran tuo eriparisuus. Johtunee vain siitä, miten päin kerät on satuttu kerimään tehtaalla.

  VastaaPoista
 3. Harvoissa blogeissa näkee heppojen neuleita, kivat patjat :)

  Liittyisin uudestaan lukijaksi eri profiililla ni saatais jo arpajaiset!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mä sählään... Symppikset lämppärit, siis, ja sukat, oli alkuperäinen viesti. :) Sitten tajusin, että nythän olisi hyvä tilaisuus harjoitella lukijaksi liittymistä (en ole ihan keskiajalta, mutta hyvin uusi bloggaaja itse :D). Ihan kohta, pieni hetki, niin harjoittelen. :)

   Poista
  2. Tervetuloa lukijaksi! :) (et tosin taida vielä näkyä tuolla sivubannerini lukijalistassa) Käväisin vastavierailulla blogissasi, ihanalta näyttää :).

   Poista
 5. Minä olen neulonut yhdet sukat fabelista, ja niissä meni myös kerät eri suunnista.

  VastaaPoista