Sivut

torstai 7. helmikuuta 2013

Härpäke


Viime vuoden loppupuolella bongasin eilen tein -blogista mainion huivi-idean. Tämän monikäyttöasusteen idea on mitä yksinkertaisin (niinkuin parhaat ideat useimmiten ovat): irrotettavilla napeilla ja väljällä neuloksella saadaan aikaan huivi, jonka voi asetella ylleen vain mielikuvituksen ollessa rajana. Niin paljon idea ihastutti, että silmukat oli luotava suurin piirtein heti ohjeen bongattuani. Tämä Härpäkkeeksi ristitty huivi valmistui suurimmaksi osaksi joululoman aikana glögimukin ja konvehtien kera sohvan nurkassa istuen. Lopullista mittaa piti pohtia sen verran, että lopullisesti huivi valmistui tämän vuoden puolella.

Alla olevan kuvasarjan kuvat olen napsinut ihan autenttisissa tilanteissa - ennen töihin menoa tai sieltä tullessa. Härpäke on siis päässyt ihan käyttöönkin asti jo.

Lanka: Drops Alpaca
Kulutus: 132g
Puikot: toinen 3 ja toinen 8
Koko: 135cm*45cm
Fiilis: Ihana, monipuolinen ja käyttökelpoinen asuste!
Omani Ravelryssä

Tein Härpääkkestä vähän ohjetta kapeamman ja pidemmän. Näin sain mallin toimimaan omasta mielestäni kivemmin bolerona. Ponchoksi napitettuna pituutta on ehkä hiukkasen liikaakin, mutta voihan sen aina napittaa hiukan limittäin.
Ohjeessa neuvotaan tekemään helmineletta siten, että joka toinen kerros neulotaan pidennetyin silmukoin. Näin saadaan aikaiseksi reikiä napitusta varten. Muutaman kerroksen harjoittelin langan kiertämistä puikolle, kunnes tajusin että pyöröpuikkojen irtopäistä toisen voikin korvata isommalla puikolla. Tällä tyylillä neulominen vauhdittui huomattavasti, joskin aika jännältä tuntui neuloa niin että toinen puikko oli kasi ja toinen kolmonen :). 

Tämä huivi taitaa muuten koreilla uunituoreen Suuri Käsityö -lehden huivikilpailun parhaimmiston esittelyssä ohjeineen päivineen (s. 61).

Kiitos kivasta ohjeesta ja ideasta eilen tein -blogin Hanne!

8 kommenttia:

 1. Onpas tosiaan näppärän näköinen huivi! Hieno!

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva nähdä näitä versioita, ja vieläpä noilla napeilla!! Toivottavasti on ok, linkitin tämän sun version tuonne oman blogin puolelle :)

  VastaaPoista
 3. Hauska huivi ja niin monikäyttöinen! Kiva keksintö nuo napit :D

  VastaaPoista
 4. Hei täähän on mahtava! Ihanan pinkki ja toimii ohuenakin :)

  VastaaPoista
 5. Oi vau, todella hieno ja monikäyttöinen huivi. Tuollainen ois hirmu kätevä!

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis! Ja mahtava värikin :)

  VastaaPoista