Sivut

torstai 28. helmikuuta 2013

Pienen ihmisen takki

Minulla oli ilo ja kunnia päästä erään pienen ihmisen kummiksi. Tottakai halusin neuloa jotain pientä kastelahjaksi. Tämä malli oli mielestäni kivoin ylhäältä alas neulottu takkimalli, jonka Ravelrystä bongasin. Ja kivaa tätä oli neuloakin - ohje oli selkeä ja luottolankani Dropsin Baby Merino aivan yhtä ihanaa kuin aina ennenkin.


Ohjeesta poikkesin ainoastaan neuleen reunusta tehdessäni. Kokeilin ensimmäistä kertaa i-cord -tekniikkaa neuleen kaulukseen, etureunaan ja hihansuihin ja ihastuin tähän huolittelutapaan välittömästi. Epäilen siis että vastedes tulette näkemään i-cordreunuksia suurinpiirteni jokaisessa työssä joihin se vaan suinkin on mahdollista ympätä... :D. Mutta siis oikeesti, hirmuisen siisti reuna joka vieläpä valmistuu kohtuullisen nopeasti!


Malli: Helena by Allison Green Will (Rav)
Koko: 3 months
Lanka: Dropsin Baby Merino
Kulutus: unohtui punnita, mutta arvioisin n. 80 g
Puikot: 3 ja 4

Takki oli saajalleen vielä liian iso, mutta onneksi vauvoilla on tapana kasvaa varsin joutuisasti...

16 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen takki! I-cordilla saa kyllä viimeisteltyä jälkeä. Itsekin juuri äsken aloittelin oman neulepuseroni reunojen i-cordeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I-cord on kyllä aivan huippu! Aiemmin olen tehnyt pelkkiä nyörejä, mutta nyt sitten tajusin kokeilla tuota tekniikkaa reunukseenkin.

   Poista
 2. Voi että miten söpö! Miusta i-cord -reunus on kyllä kaikkea muuta kuin nopea tehdä, mutta nätti se kyllä on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se nopeampi kuin silmukoimalla päätelty käännösreuna (vai mikä lie sen oikea nimitys onkaan...). Muutamissa neuleissa olen huolitellut reunoja niin että olen kääntänyt reunan ja sitten silmukoinut viimeisen kerroksen kiinni - se jos mikä on hidasta puuhaa!

   Poista
 3. Onnea kummilapsen johdosta! I-cord -reunus on ehdottomasti hyvä modaus tuohon malliin. Teitkö etureunat neuloessasi vai poimitko silmukat valmiista työstä ja neuloit reunukset erikseen? Molemmin kun on mahdollista, mutta en ole onnistunut samaan aikaan sitä tekemään ilman että reuna kiristäisi pahasti. Joten jos teit niin, niin kerro mulle miten se onnistuu :D Vai onko se vaan langasta kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :)

   Tein etureunaan ja kaula-aukkoon i-cordin erikseen lopuksi. Poimin ensin reunuksesta silmukat kaapelille aika tiheään, olisinko poiminut n. 3 silmukkaa neljän kerroksen matkalta (muistaakseni tällä poimimistiheydellä ohjeessakin käskettiin poimia nurjan reunuksen tekemistä varten). Ylempien nyörien kohdalta poimin silmukoita vielä reilummin, jottei reunus siinä kohtaa vetäisi. Nämä poimitut silmukat neuloin sitten oikein yhteen aina reunimmaisen i-cord -silmukan kanssa.

   Ja lopputulos ei vetänyt mielestäni lainkaan. Yritin kyllä myös muistaa pitää käsialan mahdollisimman löyhänä reunuksen neulomisen ajan.

   Poista
 4. Oi kun on herttainen neule! Reunukset on siistit, olen kans kerran kokeillut i-cord-reunusta ja käteväksi havainnut.

  VastaaPoista
 5. Aivan kertakaikkisen suloinen takki ! Pitäisi melkein tehdä tuollainen pojan kummitytön ristiäisiin. Ja onnea kummiudesta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Suosittelen kyllä tätä mallia, oli kiva neuloa!

   Poista
 6. Aivan unelman ihana kastelahja!

  VastaaPoista
 7. wau <3 aivan älyttömän kaunis ja ihana <3

  VastaaPoista
 8. Suloinen nuttu! Minäkin olen käyttänyt i-cordia reunoissa ja tykästynyt siihen.

  VastaaPoista