Sivut

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Onks pakko jos ei taho?


Täällä mennään Kesäyön Hulluksen suhteen sellaisella onkspakkojoseitaho -mentaliteetilla. Kesäkuussa aloitetusta kahdestakymmenestäkolmesta työstä toissapäiväiseen mennessä keskeneräisiä oli vielä kolme. Päätin väkisellä ottaa niskalenkkiotteen pahiten kesken olleesta työstä, itselle valmistumassa olleista sinisistä tossuista. 


Aloitin nämä tossut KYHin alkutaipaleella kesäkuun alussa. Loin muutaman silmukan ja lähdin neulomaan tossua kärjestä alkaen omaan jalkaan sopivaiseksi. Siinä samalla tein lehtikuvioita omasta päästä. Sitten muut KYHit veivät voiton ja nämä jäivät käsityökopan pohjimmaisiksi. Nyt kun otin tossut uudelleen teon aale tajusin, etten ollut kirjoittanut silmukka- ja kerrosmääriä ylös. Niinpä pari valmistui sitten ihan mututuntumalla.Kuten kuvistakin näkee, tossukoista tuli loppujen lopuksi hiukan liian isot. Uskon kuienkin, että tämä puuvillamerino kutistuu hiukan pesussa niin että lopputulos on kylvyn jälkeen juuri passeli.


Tossut on siis aloitettu kärjestä. Suuaukon kohdalla kavensin vain kolme silmukkaa pois parin kerroksen aikana ja jatkoin sitten tasona. Kantapään kohdalla neuloin silmukoita yhteen keskellä niin että sain kantapään muotoa syntymään, ja lopuksi silmukoin jäljelle jääneet 15 silmukkaa.

Malli: oma
Lanka: Sandnesin Duett
Puikot: 4
Kulutus: 75 g 
Muuta: Ihanan pehmeät! Varmasti käytän jahka saan näitä vähän pienennettyä pesukoneessa. Ja KYH 7/23 siis selätetty, enää kaksi jäljellä!

7 kommenttia:

 1. Hienoa, loppu häämöttää:)

  Nätit tossukat!

  VastaaPoista
 2. Söpöt tossukat! Lehtikuvio sopii niihin hienosti.

  VastaaPoista
 3. Hauskat tossut! Hyvää loppukiriä :)

  VastaaPoista
 4. Hyvällä mallilla kyhäilyt :) Kivat kuviot!

  VastaaPoista
 5. Tosi hienot, ei ihan perinteisen näköiset. Noilla on varmasti kiva kulkea.

  VastaaPoista