Sivut

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Hämä-hämähäkki kiipes langalle


Aiemmin kerroin sukkaprojektista, joka päätyi purkuun. Vaikka neuletiheyden piti olla sopiva (hei, tein jopa mallitilkun!!) ja noudatin ohjetta tarkasti, tuli kokoon 39 tarkoitetuista sukista ainakin sellaiset nelikolmoset. Piti purkaa muutama kerros pois. Myös reilun sadan silmukan silmukointi meni hukkaan...


Uusintayritys on jo paljon parempi. Pikkuisen isot nämä ovat vieläkin, mutta nyt saavat jo luvan kelvata - vaikkapa sitten toisina villasukkina tallikengissä talvella.


 Spider's Web -sukat ovat nämä. Ihastuin näihin Dropsin malleja selatessani, ja niinhän nämä pääsivät KYH-projektiksi. Sukathan aloitetaan jalkapöydältä ja sitten neulotaan pyörönä silmukoita samalla lisäillen. Sukkapuikot ovat aluksi hyvät, mutta kuusikulmion kasvaessa siirytään neulomaan pyöröpuikoilla. Kun silmukoita oli tarpeeksi, kavennellaan teräosuudessa ja neulotaan vähän lisää vartta. Lopuksi tulee sitten se piinaavin osuus: reilun sadan silmukan silmukointi yhteen.Talvella alesta hamstraamani Norot pääsivät ekaa kertaa puikoille. Aiemmin en ole Noroa neulonut. Suoraan sanottuna en kyllä tajua, mikä tässä langassa porukkaa oikein viehättää. Karheaa, epätasalaatuista, takertelevaista. Silmukointikaan ei meinannut aluksi onnistua, kun lanka katkeili jatkuvasti. Lopulta tein silmukoinnit kahdella langalla. Ei tullu Maikista Noro-fania!Lanka: Noro Kureyon Sock Yarn
Puikot:
Kulutus: 66 g 
Muuta: Mielenkiintoinen malli, joka on kyllä aivan kokeilemisen arvoinen - varsinkin jos tykkää silmukoinnista ;). Suunnitelmissa on neuloa toiset tällaiset, mutta muutamaa kohtaa muutelleen.


Nämä olivat KYH-projekti numero yhdeksän. Jäljellä olisi enää kolme keskeneräistä KYH-työtä, mutta niiden viimeistely tökkii ja pahasti. Mieli halajaa jo kohti uusia neulesuunnitelmia, ja vähän olen neulonutkin jo aivan muuta tässä parin viime viikon aikana. Nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni, että saisi tuon Hulluttelun kunnialla päätökseen.8 kommenttia:

 1. Tosi hienot, jännä malli! Mutta huh, taidan jättää kokeilematta kuitenkin...

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat. Noita täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Minäkin aion kokeilla näitä. Vaihtelua sukan neulontaan.

  VastaaPoista
 4. Jopas onkin erikoinen malli. Itseltäni jäänyt kokonaan huomioimatta Dropsin sivuilla, mutta nyt on ohje tallessa. Hienon näköiset ainakin nämä sinun sukkasi.

  VastaaPoista
 5. hih mitkä sukat! mulla on täysin sama mielipide norosta ja kyhistäkin :D

  VastaaPoista
 6. Kiinnostava malli! Tuo jalkapöydän päälle muodostuva tähtikuvio on kiva yksityiskohta. Mutta sadan silmukan silmukointi... Taidan passata ;) .

  VastaaPoista
 7. Oho, mitkä sukat! Työläältä kuulostaa. Miuta viehättää Norossa juuri se epätasaisuus ja karheus, mutta ei siitä kyllä ihan napakasti istuvaa sukkaa voi ajatella tekevänsä. Ja noron väreihin olen kyllästynyt.

  VastaaPoista
 8. Eka ajatus oli että onpas hämärän näköset sukat :D On kyllä jännä malli, saattaisin kokeilla ellen vihaisi silmukointia. Miusta Noron sukkalanka ei ole mitään kovin ihmeellistä (muuten kuin värien puolesta) mutta paksummat langat on mukavampia :)

  VastaaPoista