Sivut

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Tunikaa tehtailemassa

Uusimmassa Modassa huomioni herätti pusero, jossa kaarroke oli virkattu pitsinelöistä (malli 9, s. 30). Tuli sellainen että mulletämähetinyt. Lankavarastosta löytyi paksua Novita Luxus Cottonia. Tein testitilkun ja suunnittelin, että pitsikaarroke ulottuisi sopivasti rinnan alapuolelle isommista tilkuista toteutettuna.Aloin virkkaamaan ruutuja ja yhdistelemään niitä. Laskeskelin että kuusi tai seitsemän palaa on hyvä. Kuudella palalla kaarroke tuntui ahtaalta, joten lisäsin vielä yhden. Pikkuisen se tuntui väljältä, mutta ajattelin että kurotaan nyörillä lisää.


Halusin alaosasta kevyemmän kuin ohjeessa, ja kun lankaakin oli uhkaavan vähän jälejellä, kävin hakemassa paikallisesta lankaliikkestä kerän Mandarin Petitiä  kaveriksi Luxus Cottonille. Muutaman testitilkun jälkeen päädyin neulomaan sileää aina muutaman kerroksen ja sitten ohuemmalla Mandarin Petitillä venytettyjä silmukoita nurjana väliin.


Neuloin alaosaa autossa Naantaliin ajellessa. 500 kilsan matka sujui oikein rattoisasti helpon neuleen ja pehmoisen langan siivittämänä. Kyllähän se tekele näytti jo alkuvaiheessa aika väljältä, mutta hälytyskellot eivät vielä siinä vaiheessa soineet, että tästä olisi tulossa ihan oikeasti liian reilu. Kiukutus oli aika suuri, kun perillä hotellihuoneessa yritin sovittaa neuletta. Tuomio oli, että auttamatta liian suuri. Tunikan tekele päätyi matkalaukun pohjalle, ja kotimatkalla neulottiin sitten aivan jotain muuta.


Lomareissulta kotiuduttamme tarjosin sitten tekelettä äidilleni sovitettavaksi. Äiti ihastui malliin ja kokokin vaikutti sopivalta. 


Niinhän siinä sitten kävi että äitini sai tunikan. Neuloja sai hyvän mielen, kun puolivalmista neuletta ei tarvinnutkaan purkaa. Toivotaan että saataisiin kesäkelejä niin että äitini pääsisi tunikaa vielä tälle kesää käyttämään.

 


Malli: Malli 9 Moda 4/2012 kera lukuisten muutosten
Lanka:Novita Luxus Cotton ja SandnesGarn mandarin petit
Koukku ja puikot: koukku 3½, puikot 5
Kulutus: 388 g
Muuta: KYH 21/23. KYH-saldona tällä hetkellä 19 valmista neuletta, neljä työtä on vielä kesken.

3 kommenttia:

  1. Noi on raivostuttavia tilanteita! Mutta ihanaa, kun löytyy joku, joka arvostaa sun kädenjälkeä :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun kauniille tunikalle löytyi sopiva omistaja :) Ei mennyt työsi hukkaan!

    VastaaPoista
  3. Niin tuttua mulle tuollanen. Hälytyskellot ei soi, vaikka vähän mietityttääki välillä... Onneks tunika sopi äidillesi, sillä se on kaunis. Helteet tullee elokuussa, joten eiköhän pääse käyttöön ;) Mulla kyh tökkii pahasti, kesken taitaa jäähä useampi työ.

    VastaaPoista