Sivut

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Solmuja ja mustikka

Kesäkuun alkupäivinä Maikin puikoilta tipahteli muutama pipo. Helmiinan ja Mirjamin mansikkapipoista ja kissakasseista jäi vielä Miami -langan jämiä, joten päätin tehdä tytöille vielä toisetkin pipot. Mansikkapipon i-cord -lopetus (ja etenkin sen Ravelrystä löytyvä solmullinen versio) oli niin hauska, että halusin sisällyttää sen pipoon. Niinpä syntyi tämä Ykssolmunen.


Malli: oma
Lanka: Novita Miami
Puikko: 3½, 4
Kulutus: 31g  
Halusin toisen tytön piposta vähän erilaisen. Koska solmu oli mielestäni niin kiva piriste, päätin tehdä niitä toiseen hattuun kaksin kappalein. Niinpä valmistui Kakssolmunen.
Malli: oma, ohje löytyy täältä ja myös sivupalkista.
Lanka: Novita Miami
Puikko: 3½, 4
Kulutus: 35g 

Harjoittelin tuon Kakssolmusen kanssa vähän ohjeen kirjoittamistakin, joten jos jotakuta kiinnostaa, niin ohje löytyy sekä alemmasta postauksesta että tuolta sivupalkista. Olipas vaikeaa yrittää kirjoittaa selkeästi, mutta silti lyhyesti ja ytimekkäästi. Jos joku kokeilee neuloa pipoa ohjeeni avulla, toivon kovasti saavani palautetta!
Näiden pipojen ollessa puikoilla saimme kuulla iloisia perheenlisäysuutisia miehen puolelta sukua. Pitihän uudelle tulokkaalle heti neuloa jotain. Ja kun tuo marjateema oli vielä niin pinnalla tyttöjen pipojen peruilta, ja violettia Miamia vielä sopivasti jäljellä, päätin neuloa vauvalle mustikkapipon. Malli on muuten sama kuin tyttöjen mansikkapipoissa, mutta reunuksen tein samoin kuin näissä tuoreemmissa solmupipoissa.


Malli: oma sovellus tästä piposta (Ravelry)
Lanka: Novita Miami
Puikko:
Kulutus: 20g 


Ja arvatkaapas mitä! Tällä hetkellä iltapuhteilla Maikin kätösissä heiluu koon 1,25 koukku :O. Niii-in, ihmettelen itsekin että miten kummassa tällaiseen rojektiin oikein hurahdin. Jonkunmoista pitsikuviota sieltä pukkaa. Saas nähdä tuleeko koskaan valmista, sillä aika hissukseen tuo työ etenee vaikka kivaa vaihtelua onkin.

4 kommenttia:

 1. Oletpas tehnyt kauniita pipoja !
  Mutta hei.... hienoa tuo virkkaus :)))

  VastaaPoista
 2. Raikkaan suloisia pipoja :) Mustikkahattu varsinkin on mainio!

  VastaaPoista
 3. Onpas somia pipoja!
  Solmut ovat kieltämättä piste iin päälle.

  Ohjeen kirjoittaminen on yllättävän vaikeeta. Mä pelkän aina, että selostan liikaa itsestään selvyyksiä.

  VastaaPoista