Sivut

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kevättä ja sisaruskateuden selätys

Ihanaa, kevät tulee!


Kävimme tyttöjen kanssa pajunkissojen metsästysretkellä. Tätä kirjoittaessani nuo pajunoksat ovat jo muuttuneet virpomavitsoiksi, huomenna toivotellaan isovanhemmille tuoreutta ja terveyttä.


Terassin pielet saivat keväisempää ilmettä mininarsissi-istutuksilla. 


Ja virkkuukoukkukin on heilunut: nyt on sitten vanhemmallekin neidille kassi, sekä nuoremman neitokaisen kassin Kitty sai koristetta korvalliselleen.


Kittyt, tai lähinnä niiden reunukset on tehty kasseissa vähän eri tavalla. Turkoosikahvaisessa kassissa virkkasin kisun ympäryksen mustalla, josta sitten poimin pylväsryhmiä isoäidinneliötä varten. Pinkkikahvaisessa poimin pylväät suoraan valkoisesta virkkuusta, ja reunustin kisun ääriviivat mustalla jälkikäteen. Lienee makuasia, kummin on kivempi.

 


Turkoosissa tein sellaisen mokan, että poimin kissan reunolta liian monta pylväsryhmää, jonka seurauksena virkkuu ikävästi kupruttaa. Ja huomasinhan minä tämänkin heti pari kerosta virkattuani, mutten vaan sitten tointunut purkamaan. Höh!

Toisen kassin tein sitten niin että virkkasin ensin takakappaleen ja sovittelin seuraavaksi virkkaamaani Kittyn pärstää takakappaleen päälle, josta laskin montako pylväsrykelmää olisi sopiva. Molemmissa sentäs tajusin sätää ekan kerroksen pylväiden korkeuksilla niin, että pääsisin mahdolisimman lähelle neliön muotoa.

Edellisessä postauksessa arvuuttelin nuorimmaisen toteamuksia.

"Päpeppe pävelee ikkunia"

tarkoittaa tietysti, että "kärpänen kävelee ikkunassa".

"Pipappa Lusessee"


on puolestaan ainakin meillä vähintään Hello Kittyn tapaista ihastusta herättävä Prinsessa Ruusunen.


Ja saanko esitellä: "Pute Pat"
elikkäs "Zhu Zhu Pets" (tämä on siis sellainen patterilla toimiva ympäriinsä surraava hamsteri, joka pääsetelee erilaisia ääniä)

Mukavaa Palmusunnuntaita ja vaalipäivää kaikille blogini lukijoille! :)

13 kommenttia:

 1. No nythän nuo puheenparret näyttävät ihan selkeiltä! Ja kassit hienoilta, kuinkas muuten. Meiltä löytyis pari kateellista pikkutyttöä jos kuvat niille näyttäisin.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kitty-kassit, niin herkullisissa väreissäkin :)

  VastaaPoista
 3. HA! Pute Pat oli mun hiljaisena veikkauksena ihan oikea! Hihi, meillon semmonen kissalla, Mumma hemmottelee kissaa, kun ei oo muuta lastenlasta. :D
  Noi Hello Kittyt on valtavan suloisia. Tekis mieli opetella virkkaamaan paremmin. Huoh. Olet sä vaan taitava!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on ihanat kassit! Jos osaisin, tuollaisen tekisin kummitytölle synttärilahjaksi (mutta kissasta ei minun käsissäni koskaan tulisi tunnistettavaa...)

  VastaaPoista
 5. Onpa hienot kassit. Oma virkkaustaitoni on vielä niin heikko,etten viitsi edes kokeilla tuollaisia :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kassit! :) Meilläpäin virvotaan vasta pääsiäislauantaina, sikäli hassua että Suomen sisällä on eri perinteitä virpomispäivästä. :)

  VastaaPoista
 7. Tervehdys ja hyvää palmusunnuntaita! Ensimmäistä kertaa löysin blogiis, ku tuolta blogilistan kautta pitkästä aikaa selailin blogeja. Tosi mukava blogi sulla ja paaaljon kauniita töitä olet tehnyt.
  Tuolla oli Hippulat-pipo, johon lupailit ohojetta, josko tullee lissää ohojeenhaluajia. Täälä ois yks!!! Tykkään neuloa pipoja lapsille (joita mulla on iiiisooo katras), joten please kirjota ohoje ylös. :)
  Mukavaa kevvään jatkoa. Tänne tulen varmasti uuestaanki kunhan huhtikuu loppuu, sitte on itelläki aikaa taas blogata ja neuloa. Jeeee!!!

  VastaaPoista
 8. Ihana kassi!
  Nythän nuo lausahdukset ovat aivan itsestään selviä :-) Miten mä en niitä ekalla kerralla ymmärtänyt.
  Aurinkoista palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. Ihanat kassit tytöillä! :) Kitty onkin varmaan kaikkien pikkutyttöjen ihanne.

  VastaaPoista
 10. Enpä kyllä osannut ratkaista noita sana-arvoituksia. Vaikeita olivat..
  Mutta Kittykassit tunnistin heti kerrassaan ihaniksi :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos teille ihanista kommenteista!

  Useampi onkin kysellyt ohjetta tuohon Hippulat -pipoon. Näin kevään koittaessa tuo pipo-ohjeen kirjoittamien ei ole tuntunut oikein ajankohtaiselta. Lisäksi kaikki neljä tekemääni Hippulat-pipoa olen neulonut eri langoilla ja eri kokoisina, vieläpä hiukkasen erilaisilla palmikkokuvioilla joten ohjetta varten olisi valittava yksi lanka ja malli. Ehkäpä neulon vielä yhden Hippulaisen ennen ensi syksyä ja kirjaan ohjeen ylös sen mukaan :).

  VastaaPoista
 12. Nuo kassit on kyllä niin ihanat, että!
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 13. Ihanat Kitty-kassit! Tykkään etenkin tuosta punertavasta, pyöreänaamaisemmasta Kittystä!

  VastaaPoista