Sivut

lauantai 19. helmikuuta 2011

Väri-iloa kirpakkaan kevättalveen

Novitan uusimmassa lehdessä oli aivan ihana huivi, ja heti lehden selattua oli ihan pakko hankkia langat tuota huivia varten.


Aloitin neulomaan huivia heti helmikuun alussa. Tämä toimi oivallisena välipalana silloin myös puikoilla olleille peltineuloksille, sekä edellisessä postauksessa esitellylle korille. Ja miten olikaan taas koukuttavaa seurata värien vaihtumista!


Ohjeessa huivi neulottiin patenttineuleella, mutta minä kaipasin jotain ihan aivotonta ja kevyttä neulottavaa, joten päädyin kokeilemaan tunturineuletta ensimmäistä kertaa. Ja suositelen: heppoa ja nopeaa neuloa ja lopputulos on ilmavaa ja nättiä. Kaulahuiviin tämä sopii erityisen hyvin, sillä sekä nurja että oikea puoli näyttävät aivan samalta.


Reunuksen virkkaaminen oli - jos mahdollista - vieläkin riemukkaampaa. Oikein hykertelin innosta kun fiilistelin, miten kiva tästä huivista tuleekaan :). Virkkasin reunuksen ohjeesta poiketen kiertämään koko kaulaliinaa. Nami mikä karkki! :) 



Kun kaulaliinasta jäi vielä lankaa jäljelle, syntyi vielä pipokin. Sekin on ihana. 

Tervetuloa kevät!


Kaulahuivi:
Malli: Novita Kevät 2011 malli 52, paitsi patenttineuleen tilalla tunturineuletta
Lanka: Novita Puro
Puikot: 6, koukku 4½
Kulutus: 222g
Pipo:
Malli: Oma: alussa 1n1o (oikeat kiertäen), 80s. Sitten tunturineuletta halutun verran. Lopuksi päättely ja tupsu
Lanka: Novita Puro
Puikot: 4½ ja 5
Kulutus: 84g
Mammutti esitteli blogissaan hullun idean: neuloa huivi viikossa koko vuoden ajan. Samalla hän haastoi muutkin mukaan huivihulluttelemaan. No minähän tunnetusti olen helposti innostuvaa sorttia, joten lähsin mukaan hulluttelemaan, tosin oman riman asetin huomattavasti alemmas, 12 huviin. Tammikuussahan teinkin jo huivin, Anniksen, joka saa olla minun HHV1. Tämä ilopilleri olkoon sitten helmikuun huivini ja siis HHV2. Tervetuloa mukaan muutkin huivihullutukseen! :)

Ja sitten vielä: Moni on ihastellut tuota edellisessä postauksessa esittelemääni jämälankakoria. Ensinnäkin täytyy painottaa että idea koriin ei suinkaan ole omani vaan joskus jostain blogista bongattu (en nyt muista että mikä blogi se oli). Jos joku suunnittelee samanmoisen korin tekoa, niin käypäs kurkkaamassa vielä tuota alempaa postausta: lisäsin sinne vielä yhden realistisemman kuvan, jossa kori nököttää lattialla iman sisältöä... Pikkuisen vaatisi kori vielä tuotekehittelyä, jotta jaksaisi kantaa vartensa kunnolla.. ;)

Ja mukavaa, että blogini on saanut uusia lukijoita: Tervetuloa kaikille ja kiva jos viihdytte! Kiitos myös jokaiselle kommentoijalle, palautetta on aina mukava saada :).


16 kommenttia:

  1. Onpas todella pirtsakka setti. Mahtaako puron väri olla kukkaniitty? Sain snyltäni varmaan samaa lankaa ja kylläpäs se onkin ihanan väristä.

    VastaaPoista
  2. Siis APUAAA miten ihana setti!!! <3 Rakastuin! Täytyisköhän tehä ittellekki?? Hmm...

    VastaaPoista
  3. Onpas kivan näköistä tuo tunturineule! Pipo on niin hyvän näköinen, että alan miettimään josko itsellekin tekisi jotain samanlaista.. vaikka pipoja onkin jo laatikko pullollaan!

    VastaaPoista
  4. Nätti setti! :) Alkoi houkutella minakin, varsinkin tuo myssy. ;)

    VastaaPoista
  5. Kaunis huivi, ihanat värit. Taidan kipaista heti kauppaan ostamaan lankaa. Puro-lanka kyllä kutittaa, joten pitää keksiä jotain tai sitten vois pitää huivia takin päällä. Siulla on kiva blogi! :)

    VastaaPoista
  6. Upeaa, ihanaa väri-ilottelua! Kaulahuivin virkattu reunus näyttää huippuhyvältä.

    VastaaPoista
  7. Mie ihan säikähdin tästä horroksestani hereille kun tuon ensimmäisen kuvan rullasin näkyviin! Herranjestas mikä määrä värejä, onkohan tuo edes laillista? ;) Tuo setti päällä ei voi kuin hymyillä!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana huivi! Väriterapiaa!
    En tiennyt Purossa olevan tuollaista väritystä.

    VastaaPoista
  9. Kiitos mukavista kommenteistanne! :)

    Puro on tosiaan Kukkaniitty -nimistä. Ja en tiedä millainen rautaotsa ja -kaula olen, mutta minua tämä ei ole kyllä kutittanut parin päivän käyttökokemuksella lainkaan.

    Jotenkin tuossa laskevan auringon kajossa kuvatessa nuo värit oikein pompsahti. Aluksi ajattelin, että meniköhän vähän överiksi näiden värien kanssa, mutta oikeastaan sopii oikein hyvin tummansinisen takin ja saappaiden kanssa :).

    VastaaPoista
  10. Värikästä mutta pirteää kevääseen :D Ihanat :D

    VastaaPoista
  11. No jo on väriterapiaa kerrakseen! Raikasta värien käyttöä olen ihastellut täällä ennenkin, tosin kai vain mielessäni, ja kirkkaat värit sopivat sulle tosi hyvin. Hauska setti, erityisesti pipo tupsuineen on ihan verraton.

    VastaaPoista
  12. Aivan tajuttoman IHANA!!!! Vaikka en mikään Puron ystävä olekkaan, niin tuon vois vielä toteuttaa...

    VastaaPoista
  13. voi kuinka upea setti...
    kyllä, minäkin hakuan tuollaisen :)

    VastaaPoista