Sivut

tiistai 25. tammikuuta 2011

Maikin Anniskelut

Annis-huivista olen nähnyt paljon ihania toteutuksia, ja myös kehuja huivin hyvästä muodosta. Olihan se sitten itsekin kokeiltava!

Malli: Annis Shawl, Agathan suomennos löytyy hänen blogistaan täältä.
Lanka: SandnesGarnin lanett superwash (100% merinovillaa)
Puikot: 8, 6 ja 5½
Kulutus: 74g, 289m
 
Ja kiva huivi siitä kyllä tulikin!
Loin silmukat reilusti suositusta isommilla puikoilla, kaseilla. Tämä osoittautuikin hyväksi ideaksi, sillä eihän tällainen pitsireuna voi olla liian löysä. Nyt sain kivasti muotoa esiin pingotuksessa. Itse neuloksen aloitin kutosen puikoilla. Ohjeessa oli puikkosuosituksena 5, mutta tuo lanett on ohjetta paksumpaa lankaa, joten siksi kutoset. Matkan varrella alkoi tuntumaan että neulos on kuitenkin liian harvaa, joten pitsiosuuden jälkeen vaihdoin vielä pukot 5½ kokoon. 
Nypyt olivat yllättävän helppoja tehdä, kun tajusin vain neuloa niihin riittävän löyhät silmukat. Ja huomaattekos, tähän minun Annikseeni ilmestyi sitten lopulta vielä ylimääräisiäkin nyppyjä. Minun silmääni nuo lyhennettyjen kerrosten kääntymis- ja kaventamiskohdat näyttivät rumilta tuossa sileällä osuudella (liekö tein ne jotenkin väärin, vai johtuneeko löyhästä käsialasta). Niinpä tein sitten noihin kavennus- ja käännöskohtiinkin nypyt. Ja ainakin itse tykkään :).


Tässä vielä konsti, kuinka ottaa selkäkuva neuleesta itse: räppäsin kuvan peilin kautta kameran kääntyvää näyttöä apuna käyttäen :)


Ihanan pehmeää tämä merinovilla. Mutta kertokaapas muut Annis-huivin tehneet, tuppaako teillä reuna kiertymään? Päättelin tihan ohjeen neuvomalla tavalla, mutta ainakin ennen pingotusta huivi oli iloisesti rullalla reunastaan. Mitenkähän se kannattaisi päätellä, ettei rullaantuisi?

14 kommenttia:

 1. Ai että ihana Annis! Olen luullut tähän asti, ettei tuo huivi minnuu sytyttäis, mut nyt en voi enää luulla. Pakko saada oma.

  VastaaPoista
 2. Vau, aivan upea huivi! On kyllä tehtävä itsellekin, niin kauniilta näyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Ja ohjekin suomeksi saatavilla. Taisitpa innostaa minutkin, juuri kun on ollut hakusassa huivi kriteereillä jotka tämä juuri täyttäisi... :D

  Neuloin syksyllä Abrazon, jossa on samantyyppinen lyhjennetyillä kerroksilla tehty muoto. Ja sama ongelma oli minulle, käännöskohtiin jäi mielestäni rumat reiät. Luulisi siihenkin jonkin tekniikan löytyvän avuksi, mutten osannut sitä ratkaista ainakaan silloin.

  VastaaPoista
 4. Voi kyllä on taas upea tuotos. Tosi hyvän näköinen tulee paksummastakin langasta :) Itse en ole vielä saanut aikaiseksi yhtään huivia, vaikka lankoja on tullutkin hankittua niitä varten. Höh, aika vaan ei yksinkertaisesti riitä.

  VastaaPoista
 5. Voi mikä ihanuus! Aivan upea! Ja siihen malliin alkoi sormet syyhytä, että... ;) No en lupaa vielä, nähdään aikanaan.

  Minulla myös jää siihen lyhennettyjen kerrosten käännöskohtiin rei'ät vaikka mitä tekisin. Nikesejä olen kuullut ja kokeillut, mutta eivät auta kunnolla.

  Tuttua tuo itsensä kuvaaminen noin! ;) Paitsi minun pitää aina kokeilla monta kertaa, milloin haluttu kohde tulee kuvaan, kun ei ole kääntyvää näyttöä. ;DD Nykyisin olenkin käyttänyt enemmän itselaukaisinta, kun vihdoin viimein vaivauduin opettelemaan sen käytön.

  VastaaPoista
 6. Ihana, lumikuningattaren huivi :)

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis, valkoisena niin herkkä.

  VastaaPoista
 8. Mahdottoman kaunis Annis! Nuo lisänypyt on kyllä kivat, mainio oivallus. :)

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis! Nypyt ja valkoinen väri on just passeli yhdistelmä näin kauniissa huivissa. =)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana! Hienosti nuo lisänypyt sopivat huiviin :)

  VastaaPoista
 11. Ihana ja lisänypyt antaa ilmettä!
  Tuosta reunan rullaantumisesta sen verran, että tein kakkos Annikseen (harmaa liukuvärjätty) viimeiset kerrokset ainaoikeaa ja se toimii ainakin siinä langassa. Viimeiseen pellavaiseen en tehnyt niitä ja se vähän harmittaa.

  VastaaPoista
 12. Ihana huivi!

  Omiin Annis-huiveihini (neuloin kaksi samalla kertaa) neuloin ainaoikeaa huivin reunaan muutaman kerroksen verran ja se auttoi ainakin osittain. Jälkikäteen ajattelin, että ehkä 1 o 1 n -joustin olisi saattanut toimia vielä paremmin. Sileä neulehan menee rullalle aina.

  VastaaPoista
 13. Ihana huivi, pitääköhän minunkin kun nuo muutkin.
  Myös blogisi on ihana, laitan seurattavien listalle.

  VastaaPoista
 14. Wautsi Wau kuinka ihana <3 ja vielä suomenkielinen ohje! Tämä teen ilman muuta!

  VastaaPoista