Sivut

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Ei kolmea ilman neljättä

Taas se teki kaulurin.


Malli: oma
Lanka: SandnesGarnin Lanett kaksinkertaisena 
Puikot: 4
Kulutus: 150g, 585m


Tammikuun aikana puikoiltani on valmistunut kaulurit miehelle ja molemmille lapsille. Mutta minähän se meidän pesueesta olen se kaikista vilukaulaisin, joten teinpä sitten itsellenikin. Ja hyvä siitä tuli, kun kerta olin jo kolmen kaulurin verran eka harjoitellut :). Etupuolen palmikkokuvio on Gnotty Gloves -sormikkaista tuttu. Taakse tein sitten palan matkaa ihan vaan 2n2o, jotta sain istuvuutta paremmaksi. Kun kauluri alkoi oll a mitoissaan, pohdiskelin mitä neuloisin reunukseksi, jottei re rullaantuisi tai taittuisi. Päädyin sitten kiertämään pientä palmikoa kaulurin ympäri. Samalla sain reunaan vähän muotoa hartioiden kohdalle, kun neuloin useamman silmukan kerralla yhteen. Tykkään tuosta reunuksesta, ja onhan tämän tyyppistä tullut tehtyä joskus aiemminkin.


Nyt ei kuulkaas Maikin kaula palellu!


Ja mitäs muuta?
No.


Meillä on selvitelty matonkuteita. Ostin nimittäin matonkudetta ekaa kertaa elämässäni. Pitkään mielessäni on kytenyt haave virkata yläkerran kylppäriin matto. Ajatuksena oli leikata ensin kudetta vanhoista trikoovaatteista, mutta eipä tässä ole ehditty leikkelytalkoisiin. Niinpä päätin ostaa.Ja tässä sitä nyt on. Neljä kiloa kudetta. Keriminen oli aivan oma operaationsa, varsinkin kun ihanat pikkuapurit auttoivat parhaansa mukaan...

Vähän olen jo aloitellutkin, mutten ole aivan vakuuttunut että onko malli mieluinen. Ja jännetupet huutavat hoosiannaa jo muutaman minuutin virkkaamisen jälkeen.Seuraavaksi Maikin Kontissa aletaan valmistautumaan Lankahamsterien aloitukseen: kaivetaan isoja puikkoja, sekä paksuja, aikoja sitten hamstrattuja lankoja esiin. Ja kuluneella viikolla tuli myös hamstrattua "pikkuisen" vielä lisää, ettei vaan pääsisi ensi kuun aikana tuo lanka tästä torpasta loppumaan... ;D

9 kommenttia:

 1. Aina vain upeampia kaulureita "synnytät"! Mihinkänhän päädyttäisiin, jos pesueesi olisi suurempi! ;) Tätä viimeisintä olen tässä tovin ihaillut käsi poskella.

  Matonkuteen virkkaaminen onkin tosi haastavaa ranteille! Kokemuksesta puhun, olen nim. aikoinaan virkannut pojan huoneeseen soikean n. 1,5m pitkän raidallisen maton. Siitä muuten tuli mainio autorata pikkuautoille! ;D

  VastaaPoista
 2. Upea kaururi!
  Mattokin näyttää niin kivalta, kuteen keriminen taas ei. :D

  VastaaPoista
 3. Upea kauluri, kertakaikkiaan. Kuteiden keriminen on kivaa silloin kun sitä tekee isommalla porukalla. Minä pyysin kerran synttärivieraita kerimään ostamiani kuteita, eikä kukaan viitsinyt/uskaltanut sanoa ei. Hauskaa oli kaikilla... tosin kaikki kerijät olivat vähintään 14 vuotiaita, eivät enää aivan yhtä vallattomia kuin nuo sinun apurisi ;)

  VastaaPoista
 4. Nätti kauluri, mukavat yksityiskohdat. =) Odotan mielenkiinnolla tuota maton etenemistä!

  VastaaPoista
 5. Hieno kauluri, tuo reunuspalmikko on ihana! Onnea matto-operaatioon :D

  VastaaPoista
 6. Ihana kauluri. Myös miehen kauluri on tosi hyvännäköinen ja on täällä kyllä kaikkea muutakin kaunista valmistunut, selailin tuossa aiempiakin postauksiasi.

  VastaaPoista
 7. Aivan tosikaunis kauluri! Ja kyllä tuo maton alkukin minusta kauniilta näyttää! Ja sen verran oon matonkudetta itsekin virkannu, että ei kovin pitkään pysty yhteenmenoon virkkaamaan, tunti päivässä korkeintaan!

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis kauluri! :) Ja maton alku näyttää myös hyvältä. :)

  VastaaPoista
 9. Kelpaa tuollaisessa kaulurissa esiintyä. Kaunis käytännöllinen ja hyvin istuva. Olisi ohjeen kirjoittamisen arvoinen.
  Kärsivällisyyttä maton kanssa, vähän kerrassaan selätät kuteen ja lopputulos tulee olemaan varmasti upea.

  VastaaPoista