Sivut

lauantai 14. maaliskuuta 2015

3,1415926...

Tänään, maaliskuun 14. päivä, on matemaattisessa mielessä erityinen päivä: tänään vietetään matemaattisen vakion "Piin" päivää. Pii on luku joka saadaan, kun ympyrän kehän pituus jaetaan ympyrän halkaisijalla. Täältä voit kurkata, mitä Wikipedia kertoo Piistä. Täältä voit puolestaan katsella hauskan tavan määrittää Piin likiarvo piirakoita apuna käyttäen.Piin likiarvo on seitsemän desimaalin tarkkuudella 3,1415926... . Tänä vuonna Piin päivästä erityisen tekee se, että piin ensimmäisistä desimaaleista sattuu löytymään päivämäärän lisäksi myös vuosiluku (brittityyliin esitettynä tämän päivän päivämäärä on 3-14-15). Sattuneesta syystä ohjelmoin vielä tämän blogikirjoituksen ilmestymisajankohdaksi kellonajan  9.26 ;-)


Yllä olevasta kuvasta voit nähdä, miksi sitten esittelen nämä neulomani sukat juuri tänä päivänä. Kuten näkyy, näiden sukkien raidoituksen innoittajana on toiminut Pii. Turkoosiraidallisista sukista löytyy Piin 16 ensimmäistä desimaalia, valkoisista puolestaan seuraavat 20 desimaalia. 

Huvinsa kullakin, eikös? :)


 Malli: Perussukka Piiraidoituksella kokoa 34
Lanka: 7 veljestä ja Regia Fluormania
Puikot: 3,25 (?)
Kulutus: 75 g
Muuta: JyJu#9


 Malli: Perussukka Piiraidoituksella kokoa 32
Lanka: 7 veljestä ja Regia Fluormania
Puikot: 3,25 (?)
Kulutus: 68 g
Muuta: JyJu#8


12 kommenttia:

 1. Ihanat Piit! Tai nuo sukat nyt ainakin!! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat Piit! Tai nuo sukat nyt ainakin!! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletöntä! :D Ei voi kun ihailla kekseliäisyyttäsi. Ihan huippujuttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kekseliäisyydestä ei voi minua kehua, netistä bongattu idea. Sattui vaan sopivasti tämä Ultimate Piin päivä tähän :)

   Poista
 4. Tosi hauskat sukat! Matemaattiseen osaan minua tämä puri kuin kuuma veitsi voihin. Oli pakko näyttää miehellenikin, joka ei lue edes mun blogia.
  Pakko tehdä jossain välissä tuolla raidoituksella sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D. Mutta eiks tosiaan oo kiva että raidoituksella on joku juju :)

   Poista
 5. Mieletön idea ja ajoitus! Logiikkaa vailla vertaa! :)

  VastaaPoista
 6. insinööri kenties?!?! Sukat on hienot, ja jokainen saa hakea innoituksensa just sieltä, mistä haluaa. Jos se on pii ja sen desimaalit, niin sehän on vaan persoonallinen keksintö!

  VastaaPoista