Sivut

tiistai 25. marraskuuta 2014

Mä oon niin messissä!


Viime joulukuussa meillä oli vastasyntynyt vauva ja neulominen tuntui kovin toisarvoiselta, kun vaihtoehtona oli nuuskutella, sylitellä, imettää ja ihastella uutta tulokasta. Tuolloin lueskelin blogeista toisten Jämälankavillasukkajoulukalenteripostauksia (huh, ompahan pitkä yhdyssana) ja haaveilin kuinka kiva olisi tehdä moiset itsellekin. Ilokseni huomasin, että samainen sukkakalenteri toteutetaan Missä neuloimme kerran -blogissa tänäkin vuonna. Jee, tällä kertaa minäkin oon niin messissä!


Me jo pikkumiehen kanssa vähän lajiteltiin, mitä jämiä sukissa voisi käyttää. 

Ideana on siis neuloa sukkiin rivejä jämälangoista päivämäärän mukainen määrä. Raitojen värit valitaan kalenteria emännöivien Neulistin ja Vyyhtin hauskojen ohjeistusten mukaan.

Viimevuotisia joulukalenterisukkia voi ihastella vaikkapa Ravelrysta . Täältä puolestaan voi käydä lueskelemassa viime vuoden joulukalenteritunnelmia.


Itse taidan toteuttaa sukat niin, että neulon rivejä sen mukaan, kuinka monta päivää jouluun vielä on, 1. päivänä siis 24 raitaa, 2. päivänä 23 jne. Tunnetusti kun innostus on ylimmillään joulukuun ensimmäisinä päivinä ja joulun lähestyessä tupaa olemaan muutakin puuhaa kuin neulominen. Muutenkaan sukkajoulukalenteriprojekti ei ole turhan tiukkapipoista puuhaa, pääasia että osallistujilla on hauskaa ja tuloksena on iloiset jämäsukat ja jämälankakasa toivottavasti hieman pienempi.

Lähde sinäkin mukaan!


Toinen mukavalta vaikuttava joulukalenteritempaus on Liikunnan ja urheilun nuorisokomitean toteuttama TOUHUKALENTERI. Tempauksen ideana on edistää suomalaista terveyttä ja hyvinvointia lisäämällä liikuntaa ihmisten arkeen. Liikunnallisia kuvia on tarkoitus jakaa Facebookissa ja/tai Instagrammissa. Haastan siis kaikki blogimaailman käsityöihmiset mukaan! Touhukalenterin fb-sivuille pääset tästä :)9 kommenttia:

 1. Onpas hauska idea päästä eroon jämälangoista! Innolla jään seuraamaan millaiset hassunhauskat sukat siellä syntyy. Mukavaa joulunodotusta sinne ja viikonloppuna nähdään! :)

  VastaaPoista
 2. Jämälankavillasukkajoulukalenteri on kyllä ihan mahtava. Mä olen myös osallistumassa tähän lystiin. :D

  VastaaPoista
 3. Jaa'a, mie en jostain syystä ehtinyt viime vuonna mukaan, ja nyt neulomisaikaa tuntuu oleavn vielä vähemmän :D Vaan ehkä sittenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta voihan ne viimeistellä sitten pyhien jälkeen ellei muuten pysy kalenterin tahdissa :)

   Poista
 4. Minäkin odotan samaista kalenteria innolla.

  VastaaPoista