Sivut

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Nimet nilkkaan

Äitini pyysi neulomaan ystävättärilleen pikkujoululahjoiksi nimelliset nilkkasukat. Ja tottahan toki minä neuloin! 


Laiskana silmukkamäärän laskijana neuloin sukat varpaista varteen. Näin vältyin pohdinnoilta, kuinka monta silmukkaa olisi sopiva määrä. Sen sijaan sopiva määrä löytyi sovittelemalla. Kapeammissa sukissa terässä on 64 silmukkaa ja varressa 68. Leveämmissä terässä on 68 ja varressa 72 silmukkaa.


Muistin taas että kirjoneule ei vaan ole mun juttu. Ainakin minulla nelominen on hurjan hidasta, kun jatkuvasti täytyy kontrolloida ettei lankalenkit jää nurjalla liian tiukalle. Onneksi tuota kirjoneuleosuutta ei ollut tällä kertaa kovin pitkälti.


Varteen tein nirkkoreunuksen, jonka kiinnitin nurjalle samalla kun neuloin ja päättelin viimeisen kerroksen.Malli: Oma varpaista varteen
Lanka: DROPS Fabel
Puikot: 2,5 paitsi kirjoneuleosuudella 2,75
Ravelryssa: Nimisukat x 2

10 kommenttia:

 1. Hienot sukat!

  Jos kirjoneule ei ole sun juttusi, niin miten olisi jos päälle kirjoisit? Tälläiseen osavarrenkirjontaan ehkä passelimpi (tein pipon johon piti kirjailla yhteen kohtaan niin kirjoin päälle). On yllättävän helppo, kun pitää vain alla olevia silmukoita mukailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tajusin tämän idean siinä vaiheessa kun olin neulomassa neljättä sukkaa :). Joskus olen minäkin päällekirjomista kokeillut ja sen hyväksi havainnut. Tässäkin olisi ollut varmaan varsin toimiva ratkaisu - ei olisi varrestakaan tullut liian kireä. No seuraaviin sukkiin sitten! :)

   Poista
 2. Vähänkö hienot! :D Ja kätevät, villasukillahan on tapana sekoittua ja kulkeutua ihan muihin jalkoihin. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit, ja ihan loistava idea neuloa nimet sukkiin! :)

  VastaaPoista