Sivut

tiistai 4. helmikuuta 2014

Vaunujen uudet vaatteet

Täälläpä on puhallettu pölyt pois ompelukoneiden päältä ja surautettu parit saumat!Kesällä Finlaysonilla oli kaikki lasten tekstiilit tarjouksessa, ja jo silloin shoppailin palan Aappa -kangasta ajatuksena päällystää esikoisen äitiyspakkauksen mukana aikanaan tullut makuupussi. Kangas tuli, mutta homma jäi tekemättä. Marraskuussa, pari päivää ennen vauvan syntymää sain jopa aikaiseksi ratkoa vetskarin pussista irti, mutta ompelut unohtui.


 Nyt löysin tuon tekeleen kodinhoitohuoneesta ja päätin tarttua toimeen. Tosimummon blogista löysin niin selkeän ja hyvän ohjeen, että pariin kertaan tekstiä tankattuani ja kuvia tarkasti tihrustettuani jopa minä hoksasin, miten päällystämisen saa siististi tehtyä (no okei, pienemmän vetskarin onnistuin innostuksissani ompelemaan nurin kurin, mutta ei kerrota sitä kenellekään).


Vaikka käden jälki ei mitenkään täydellistä ole, olen silti tyytyväinen lopputulokseen!


Pussi sai kaverikseen myös vaunuverhon. Tähän piirsin kaavan omista vaunuista, verhon takana käytin vanhaa, vaaleankeltaista lakanakangasta. Muovirenksut on suihkuverhon pidikkeitä.


Vaunuverho on päässyt jo käyttöön. Makuupussi on näin kylmille ilmoille liian ohut käytettäväksi rattaissa, mutta keväämmällä hyvä.


Niin ja olenhan minä ommellut myös hoitoalustaan uuden päällisen. Entinen oli jo vähän tummentunut oltuaan käytössä useammalla lapsella. Nyt tää on taas kuin uusi.


Kankaana tässä on meillä jo aikansa keittiön liinana palvellut Marimekon Heinä -vahakangas.

Jokohan seuraavaksi uskaltaisin kokeilla ommella ihan jonkun vaatekappaleen? :)


7 kommenttia:

 1. Tosi kivat tuunaukset! Äitiyspakkauksen makuupussien kuosit on jotenkin.. mitäänsanomattomia.. Kai niillä kuosivalinnoilla yritetään vähän niinkuin miellyttää kaikkia, mutta minä kyllä toivoisin rohkeampia ratkaisuja koko pakkauksen sisällössä muutenkin. No mutta ehkä lähden tälle tuunauslinjalle, jahka rohkenen.. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä pikkuherran nyt kelpaa. Upeat tuunaukset ja tuo Aappa-kangas on erityisen söötti.

  VastaaPoista
 3. Jee, hyvä Maikki, hienoilta näyttää kaikki!!! Siitä vaan seuraava askel eteenpäin ja vaatteiden kimppuun!

  VastaaPoista
 4. Vautsi vau! Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 5. Mainioita tuunauksia, ei kun vaatteiden kimppuun! Kattelin muuten just lastentarvikeliikkeessä tollasia renkailla kiinnitettäviä vaunuverhoja, voitko uskoa et sellasen hinta on yli 20 euroa? :D Ja ihmiset vielä ostaa niitä...

  VastaaPoista
 6. Upeat tuunaukset!

  Ite en oo jaksanu, vanhoilla mennään, vaikka käyttäjiäkin on piisannut :D

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää, rohkeasti vaan seuraavaa askelta ottamaan! :) Itselläkin siinä meni tovi, mutta nyt oon aivan hurahtanut!

  VastaaPoista