Sivut

tiistai 11. helmikuuta 2014

Tisseille lämmikettä

Tuolla nimellä tämä projektini on kulkenut Ravelryssä. Valmista tuli jo marraskuussa, hiukkasen ennen vauvan syntymää, mutta bloggaaminen on vaan taas kerran jäänyt.


Ja sananmukaisesti, tämä todellakin lämmitää tissejä ja siinä samalla niskaa, yläselkää ja rintakehää. Oivallinen pukine ulkoiluun, varsinkin kun tekee mieli kaikin keinoin välttää rintatulehdusta!


Malli on napattu modasta 3/2013. Tosin mun päällä tämä ei millään istu yhtä kauniisti kuin ilmeisen paljon mua hoikemman mallin yllä. Ohje oli kirjoitettu paksulle puuvillalangalle, mutta tämä toteutus on tehty ohuesta Lanettista. Ihme kyllä, täysin erilaisesta langasta huolimatta sain mitat täsmäämään samalla silmukkamäärällä kuin ohjeessa. Harmittavasti olen unohtanut laittaa ylös, millä puikkokoolla tämän neuloin, mutta muistelen käyttäneeni suurinpiirtein Lanettin puikkosuosituksen paksuisia puikkoja.

Ohjeessa neulotaan erikseen kolme kappaletta: takakappale, sekä molemmat sivut erikseen. Lopuksi osat sitten ommellaan yhteen. No saumojen ompeluhan on tunnetusti tylsää puuhaa ja mulla ainakin saumat tuuppaa olemaan rumiakin. Niinpä pyrin välttelemään niitä nytkin kaikin keinoin. Takakappaleen jälkeen poimin etukappaleiden silmukat sivusaumoista. Lisäksi niskan pystysauma on silmukoitu. Ommeltavaa jäi siis selän vaakasauma sekä etusolmun kainaloon menevät saumat.Malli: Criss Cross Top, Moda 3/2013
Lanka: SG Lanett
Puikot: muistaakseni 3 tai 3,25
 Kulutus: 158 g
Ravelryssä: Tisseille lämmikettä


Ja hip hei, viime vuoden neulomukset on esitelty ja nyt mennään "vasta" helmikuuta! ;-)

6 kommenttia:

 1. Oi kun kaunis! Ja käytännöllinen kun voi pitää myöhemminkin kun tulehdus vaara on ohi :)

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä näppärältä!

  VastaaPoista
 3. Hieno on!
  Tuon jos tekis vaikka entisestä reumalangasta, mikä se nykyisin on, Fine Wool? Niin auttais kolottaviin hartioihin.

  Itellä on ollu epätyylikkäät hahtuvalärpäkkeet rintaliiveihin laitettavaksi alkuimetyksen aikoihin. Hahtuva lämmittää ihanasti myös :)

  VastaaPoista
 4. Komppaan edellisiä: kaunis on :)

  VastaaPoista
 5. Kivannäköinen ja varmasti tarpeellinen :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kätevä ja hyvännäköinenkin! =)

  VastaaPoista