Sivut

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ompelutreeniä

Se on kuulkaas niin, että täällä on kaivettu ompelukoneet esille naftaliinista! Tai itseasiassa ne on  napottaneet nätisti tuossa kodinhoitohuoneen pöydällä pölyttymässä. Mikähän kumma siinä on, että mulla olisi kova halu ja innostus harjoitella ompelemista, oon hamstrannut aika paljon kankaita, tilannut Ottobreakin jo kohta vuoden, ostanut keväällä uuden (käytetyn) ompelukoneenkin, mutten ole vaan saanut aikaiseksi aloittaa ompelukokeiluja. Pelottaakohan siinä, että jos antaa pirulle pikkusormen, niin se vie koko käden?!

Jokatapauksessa pikkusormea ompelupirulle on nyt tarjottu parin yksinkertaisen pipon verran. Joku toinen surauttaisi nämä piposet viidessä minsassa, mutta mulla näiden ompelemiseen menikin koko päivä :). Tein mm. ekaa kertaa elämässäni aplikaatioita (vai applikaatioita?) ja kokeilin pinkin pipon reunaan, miten kaksoisneulalla ompelu luonnistuu (ei muuten luonnistunut - en löytänyt ompelukoneestani alalangan kireyden säätöä, ja alapuolen siksakki jäi liian kireälle). Taistelin myös saumurin kanssa, jostain syystä tikki oli huonoa ja langoitus piti tehdä kokonaan uudelleen (kiitos ihana mieheni joka tässä kohdin riensi apuun).
Tässä nyt sitten kuitenkin lopputulosta. Ihan kivat pipot. Toivottavasti seuraavien tekemisessä ei menisi koko päivää :). Aplikaatioiden tekeminen oli tosi kivaa, sitä täytyy kokeilla jatkossakin! Pipojen kaavan piirsin ihan vaan hyväksi todetuista Me&I -pipoista.

Jokohan seuraavaksi uskaltautuisi ompelemaan tytöille legginssit tai kenties jopa paidat?!


Maikin Kontissa on myös arvottu sadan lukijan (tai paremminkin julkisen seuraajan) merkkipaalun myötä. Arpaonni suosi Daerossia ja Matleenaa, ja ylläolevissa kuvissakin komeilevat palkinnot on vihdoin ja viimein postitettu voittajille. Onnea vielä kerran molemmille ja kiitos kaikille osallistujille! :)

Hei ja kiitos myös ihanista kommenteistanne Oivariini -postauksessa, ootte ihkuja :).

3 kommenttia:

 1. Apli-(appli? en kyllä tiedä :D)-kaatioihin voisi kyllä tosiaan hurahtaa. Onneksi ei oo aikaa ;D! Alalangan kireyttä säätelen itse ainakin suoraan siitä irrallisesta puolakotelosta johon puola laitetaan. Nämä taitaa kuitenkin olla konekohtaisia säätöjä...

  VastaaPoista
 2. Ihan upeat pipot teitkin. On se vähän sellaista hommaa että siihen helposti jää koukkuun, tekee mieli kokeilla sitä sunm tätä. Tekemällä oppii.
  Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 3. hienot pipot. Oot tilannu Ottobrelta? kerroppas jos oot taas tilaamassa ;)

  VastaaPoista