Sivut

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kuin suoraan Oivariini -mainoksesta


Tämä ei ole Oivariini-mainos, vaikka ehkä saattaa siltä vaikuttaa. Tämä on hetken mielijohteesta aloitettu projekti, joka muovautui lopulliseen muotoonsa työn edetessä. Lanka on jotain tunnistamatonta, ohuehkoa narumaista, ilmeisesti tekokuituista kartiolle käärittyä outolaista, jonka äitini muisteli ostaneensa Marimekon myymälästä kymmenisen vuotta sitten. Sain äidiltäni kartiollisen sekä oranssia ja keltaista lankaa, ja tähän työhön sain kulutettua ehkä kolmasosat molemmista kartioista. Erittäin riittoistakin tämä on siis.


Neulominen on aloitettu vasemmasta kainalosta, josta sitten sopivasti kaventaen ja leventäen pääsin haluttuun muotoon ja mittoihin. Koko härpäkkeen on neuloin yhtenä kappaleena. Kädentiet ja helman huolittelin i-cordilla, joka tuntuu olevan lempitekniikkani tällä hetkellä, sitä pitäis saada tungettua joka kohtaan :).


Minä itse tykkään lopputuloksesta valtavasti! Tämä on mukavan viileä ja on aina vähän erinäköinen riippuen alle puettavasta paidasta. Ja kirkkaat värithän ovat lemppareitani. Myös mekon muodosta tykkään, kiva kun vaattesta löytyy jotain persoonallista.

Helma täytyi toteuttaa lyhennetyillä kerroksilla, sillä muuten mekon pitempi puoli olisi yltänyt nilkkaan saakka tai vaihtoehtoisesti lyhemmältä puolelta jenkkakahva olisi jäänyt ihanasti framille. Pidemmälle puolelle neuloin lisäksi levennyskiilan, jotta helma pääsisi vähän hulmuamaan.


Kaikista parasta tässä neuleessa on ehkä kuitenkin se, että se muotoutuu mukavasti ja tarvittaessa venyy ja paukkuu. Kun neulos menee vinottain, antaa se kivasti periksi ja paisumisen varaa tästä mekosta löytyy kymmeniä senttejä. Ja paisumisen varaa nyt tarvitaankin, kuten viimeisestä kuvasta varmasti voi päätellä ;). Odotamme onnellisina kolmatta lastamme syntyväksi marraskuun loppupuolella < 3.


Malli: Oma
Lanka: Tuntematon, ilmeisesti akryylinen nauhalanka
Kulutus:  188 g
Puikot: 6, paitsi kädenteiden i-cordissa ja nauhassa vähän pienemmät
Ravelryssä: Oivariini
Fiilis:  Tää on ihana!

23 kommenttia:

 1. Aivan ihana härpäke! Tuon tyylinen ois tosi kiva, mutta jääpi mulla haaveeksi. Ilman ohjetta neulominen ei oikein luonnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ajattelin kyllä aluksi kirjoittaa tästä ohjeen tynkääkin, mutta muistiinpanojen tekeminen sitten jäi lukuisten purkamiskertojen myötä. Ja kun lankakin vielä on vallan tuntematonta, niin ajattelin että olkoon ohjeen kirjoittaminen.

   Poista
 2. Onpas kiva härpäke! Onnea odotukseen! =)

  VastaaPoista
 3. Onnea odotukseen! Kivan odotushärpäkkeenkin olet neulonut :)

  VastaaPoista
 4. Oikein paljon onnea odotukseen :) Ihanan kesäinen tunika!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis! Paljon onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirtsakka kesävaate. Onnea kovasti odotukseen!

  VastaaPoista
 7. Oo, ihana massu, paras kuva, vaikka neulekin on upea. Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 8. Onnea vauvan odotukseen! :) ...Niin ihana vaate! Pirteät värit :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan pirteä kesäneule ja onnea odotukseen! :)

  VastaaPoista
 10. Tuo onkin niin kaunis kasvavan masun päällä! Sopii joka vaiheessa! oikein paljon onnittlua vauvasta!

  VastaaPoista
 11. Kiva kesäneule! Ja onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Jostain mulla oli kutina takaraivossa tästä uutisesta, vaikken muista siitä kenenkään kertoneenkaan. Näin nimittäin UNTA, että kerroit odottavasi vauvaa ja laskettuaika oli 4. lokakuuta (muistan sen ihan selvästi vieläkin ;D). Epäilit unessa, että vauva vain syntyy pari kuukautta etukäteen elokuun alussa, niinkuin MOLEMMAT aikaisemmatkin (näin siis unessa..) Voi hyvänen aika.. olipas todentuntuista kun muistan vieläkin :D

   Poista
 13. On tosiaan pirteä kesämekko, ja kiva malli kun venyy tarpeen mukaan! Onnea odotukseen :)

  VastaaPoista
 14. Kyllä on jännä rakenne mekossa, mainio idea ja ihanan aurinkoinen vaate! Hurjasti onnea odotukseen :)

  VastaaPoista
 15. Ihana härpäkemekko! Mahtavasti suunniteltu malli ja niin aurinkoiset värit! Onnea masun kasvatukseen. <3

  VastaaPoista
 16. Tämä on loistava! Taisin ihailla Oivariiniäsi jo Facebookin jossain ryhmässä? Onnea pyöristyvän masun johdosta; ihania aikoja luvassa!

  VastaaPoista
 17. Ihanaa, paljon onnea tulevasta perheenlisäyksestä!!!

  VastaaPoista
 18. Aivan mahtava neule ja elämäntilanteeseenkin näemmä varsin sopiva kesäneule. :) Tännekin siis oikein onnellista marrasvauvan odotusta!

  VastaaPoista