Sivut

maanantai 5. elokuuta 2013

Väri-inspiraatioita

Olen aloittanut elämäni ensimmäisen tilkkuvirkkaustyön (tai näin ainakin muistelen - ellei jotakin satunnaista lapsuuden isoäidinneliökokeilua lasketa). Ja kuulkaapa nyt täytyy kyllä sanoa, että on melkoisen addiktoivaa puuhaa!


Tilkun tekeleistä on tulossa vauvalle peitto. Ja voi että on koukuttavaa suunnitella värien sommittelua siinä virkatessa. Miksiköhän en ole tilkkuillut koskaan aiemmin?


Helmiina ja Mirjamikin ovat innostuneet väri-iloittelusta, Hama-helmien muodossa. Tämä askartelutapa onkin meillä aivan uusi tuttavuus. Tytöt ovat innoissaan tehneet helmikuvioita aika paljon mallin mukaan, mutta myös muutamia ilman mallia.

Helmiina ehdotti, että eikö helmistä voisi tehdä koruja. Ja niinpä minäkin innostuin vähän askartelemaan kaverina. Tiimarista käytiin hakemassa korviksien koukkuja ja renkaita, ja katsokaapas miten hienoja korviksia saatin aikaan. Helmiina teki kukkaset ja äiti sitten väänteli pihdeillä koukut paikoilleen.


Muutama korvispari pääsi jo serkkutytöille synttärilahjaksi.


Katsokaapa vielä, mitä lankaihanuuksia olen tullut hankkineeksi tässä lähiaikoina. Kunnianhimuisena ajatuksena olisi neuloa tuosta Malabrigon Lace-vahvuisesta merinosta itselleni takki, mutta saas nähdä milloin pääsen projektin alkuun.


Erään isommankin neuletyön (jonka koetilkkukuvaa vilauttelin täällä) olen saanut valmiiksi, mutta kuvia pitäisi vielä ottaa. Ehkäpä siitä sitten seuraavaksi! :)

4 kommenttia:

  1. Mulla meni tilkkupeiton virkkaamisessa kolme vuotta ja risat joten meikäläisen kohdalla se koukuttavuus oli hetken aikaa tovin katkollakin ;) Mutta juuri tuo värien sommitteleminen oli kyllä kaikkein hauskinta puuhaa. Ja onhan tuollaisten palojen virkkuussa se hyvä puoli, että niitä voi aina tehdä "vielä yhden".. :D Minun peitto ei kyllä olisi varmaan koskaan tullut valmiiksi, jos en olisi jo tehdessä virkannut paloja toisiinsa ja päätellyt samalla langanpätkiä, oli nimittäin hommaa jo siinäkin!

    VastaaPoista
  2. Ihanan värikylläinen postaus :D Suloisia tilkkuja, innolla odottelen valmista peittoa!

    VastaaPoista
  3. Väreillä on kiva leikkiä :)

    VastaaPoista