Sivut

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mittatilauspökät


Helmiina on tarkka millaisia housuja hän suostuu pukemaan. Yleensä mennään sukkiksilla tai tietyntyyppisillä legginsseillä. Ongelmia on aiheuttanut välivaatteet. Toiset housut puristaa, toiset taas yltävät liian ylös. Ehdottelinpa siis josko tekisin hänelle villahousut välihousuiksi. Olisivat lämpimät ja voisi vetäistä aina sukkisten tai leggareiden päälle talvihaalarin kera. Neiti innostui ajatuksesta, kun sai vielä itse valita väritkin.


Pökät on neulottu lahkeesta ylöspäin suljettuna neuleena. Alhaalta ylös neulosessa oli sovittaminen helpompaa ja vyötärön korkeuden (joka neitille on se kaikista tärkein juttu) sai sovittamalla prikulleen oikeaksi. 

Otin mallia jostain housujen kaavasta ja tein haaraan lisäyksiä ja kavennuksia kaavan mukaisesti. Vyötäröön tein takapuolelle korotuksen lyhennettyjen kerrosten avulla. Hiukan tuli pöksyihin leveyttä enemmän mitä tytär toivoi, mutta onneksi hää tykkää näistä silti.


Malli: oma
Lanka: DropsBaby Merino
Kulutus: 203g
Puikot: muistaakseni 3,5 (pitäisi laittaa heti ylös, muuten unohtuu)
Koko: 128 cm
Fiilis: Hyvä kun tyttö tykkää!

Kuvia napattaessa housut olivat olleet käytössä jo parisen viikkoa - hieman nyppyä ovat jo ehtineet näköjään kerätä. Jospa näistä olisi nyt iloa tämän lopputalven ja saattaisivatpa mahtua vielä ensi syksynäkin!

9 kommenttia:

 1. Kylläpäs on kauniit ja kivat housut! ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa herkullisen näköiset pöksyt!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit housut! Hyvä värisilmä saajalla :)

  VastaaPoista
 4. Pätevät pöksyt, näyttää olevan omistaja tyytyväinen :D

  VastaaPoista
 5. Vautsi vau mitkä pökät,nätit.

  VastaaPoista
 6. Ihanat raitapöksyt! Meillä on kanssa yks sukkahousuilija, joka kylläkin on nyt hieman tottunut housuinkin.

  VastaaPoista
 7. Onpas hauskat villapöksyt vähän isommalle tytölle! Näyttää mainiolta ja ilmeestä päätellen ovat mieluisat. Kiva idea neuloa alhaalta ylöspäin.

  VastaaPoista