Sivut

tiistai 29. toukokuuta 2012

Kaksipuoleista mustaa

Luotan siihen ettei lasteni hoitotäti seuraa blogiani ja uskallan jo esitellä huivin, jonka hän tulee saamaan lahjaksi kiitoksena kuluneesta vuodesta. Itselleni en olisi mustaa huivia neulonut, mutta hitotädin lempiväri sattuu olemaan musta, joten niinpä päätin ottaa värivalinnan kanssa varman päälle.


Heti kärkeen on pahoiteltava kurjaa kuvamateriaalia. Liian kirkas ilta-aurinko, kuvausta häiritsevä kova tuuli, yli-innokkaat  kuvausassistentit yhdistettynä mustaan kuvattavaan on aivan mahdoton yhtälö.


Tällainen huivi on ollut siis tekeillä koko kevättalven ajan. Olen tehnyt tätä autoneuleena aina kun olemme olleet reissun päällä. Ja välillä muulloinkin, kun on ollut aivoton olo. Tämä taitaa olla eka sellainen neulomani kolmiohuivi, joka aloitetaan kärjestä. Mallissa neulotaan samalla kerroksella vuorotellen oikeaa ja nurjaa siten, että huivista tuli kaksipuoleinen. Tätä voi siis käyttää kummin päin vaan.


Alkuperäisessä ohjeessa ei ole reunusta, mutta minusta tämä kaipasi sellaista. Virkkasin reunaan vähän pitsiä samalla ohjeella kuin tähän värikkääseen huiviin - melkoisen erilainen lopputulos vai mitä?
Päätin tehdä huivista niin ison kuin kevään aikana ehdin. Ja ihan oikean kokoinen huvista tuli: leveyttä reilut 180cm, nurjat ja oikeat raidat vuorottelivat yhteensä 23 kertaa.

 
Lanka: Novita TicoTico
Puikot: 3,5?
Kulutus:216 g

Juu ja huivi on siis oikeasti musta. Vaikka melkein kivemmalta näyttää näissä väreissä mitkä kuvissa esiintyy.

Enää neljä työpäivää ja sitten LOMA! Jeeee!!

8 kommenttia:

 1. Hyvän kokonen huivi! Hoitotäti ei voi olls tykkäämättä...

  VastaaPoista
 2. Aivan valtavan ihana! Väreineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi, vaikken kyllä mustaa huivia tekis itellenikään. Mukavaa lommaa!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! Musta on aina takuuvarmasti muodikas ja tyylikäs :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno huivi! Selkeä, tyylikäs kuviointi.

  Pakko mainita, että ilahduin hurjasti, kun sain sinusta ensimmäisen jäsenen omaan blogiini! :)

  VastaaPoista
 6. Nätti huivi!

  Niihin tiimalasikantapään kanssa tehtäviin kiilalisäyksiin löytyy ohjekin: http://www.knotions.com/issues/commotions/socks_2009/articles/short_row_gusset.aspx Tuota olen itse käyttänyt, kun olen tehnyt kiilalisäykset ja -kavennukset lyhennetyin kerroksin neulottua kantapäätä käyttäessä. Toimii minusta hyvin. Taulukosta näkee suoraan lisättävän silmukkamääränkin, ei tarvitse pohtia itsekseen. Jäi laittamatta linkki postaukseen, kun olen laittanut sen jo niin useasti :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeen vinkkauksesta. :) Nyt sain valmiiksi oman huivini tällä ohjeella.

  VastaaPoista