Sivut

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Prototyyppejä

Kauluri -sellaisia.



Koko talven olen luvannut tehdä miehelleni kaulurin, ja nyt viimein sain inspiksen sen neulomiseen. Visiot oli selvillä: sopivä määrä silmukoita, sitten kotvan 2o2n, jonka jälkeen vaan lisäillään silmukoita tarpeen mukaan. Oishan tällaiseen perusjuttuun ollut ohjeitakin varmasti tarjolla, mutta tällä kertaa lisäykset tulivan ihan mututuntumalla. Puikkotkin vaihtuivat aina isompiin sitä mukaa kun neulojaa alkoi laiskottamaan :).



Malli: Peruskauluri
Ohje:alussa 80s 2o2n-neuletta, lopussa 260s 11o2n-neuletta
Lanka: Sterk (40% merinovillaa, 40% alpakkaa, 20& nylon)
Puikot: 2½ - 3½
Kulutus: 86g, 236m

Hassua tässä kaulurissa on, että ajattelin aluksi tämän kuvissa esiintyvän puolienonurjaksi puoleksi, ja että oikealle puolelle olisi tullut lisääntyvät nurjat silmukat. No nurjien silmukoiden tekohan on tunnetusti tylsää, joten jossain vaiheessa päätin kiepauttaa tekeleen ylösalaisin, jotta oikeita silmukoita olisi enemmän neulottavana kuin nurjia. Ja loppujen lopuksi tämä puoli näyttikin sitten paremmalta. 

Seuraavaksi valmistuivat kaulurit typyköille (neidit eivät olleet tänään erityisen innostuneita poseeraamaan, joten kaulurit joutuivat kuvaan malleitta)

Lankavarastoista löytyi kahta erilaista merinovillaa, joten niistä sitten. Näihin kokeilin erilaista lisäystekniikkaa, lisäykset tulivat neljässä kohtaa yhteensä kahdeksan silmukkaa kierroksella. Valkoisessa lisäykset tulivat joka kerroksella, keltaisessa jätin lisäämättä joka neljännellä. Keltaisessa vähän pintaneuleen tynkää siten, että joka neljäs kerros on neulottu kokonaan nurjaa. Ja sitten vielä vähän kukkasia nätistykseksi :).

Ohje: alussa 112s 2o2n-neuletta, lopussa 320s
Lanka: SandnesGarnin Lanett (100% merinovilla)
Puikot: 2½ - 3
Kulutus: 39g, 152m
Muuta: Kukka on "Anna kaikkien kukkien kukkien kukkia" -kirjasta malli numero 67, Omenankukka


Ohje: alussa 96s 2o2n-neuletta (joka 4. rivi n), lopussa 256s
Lanka: Marks&Kattensin Karusell (100% merinovilla)
Puikot: 3 - 3½
Kulutus: 35g, 140m
Muuta: Kukka on "Anna kaikkien kukkien kukkien kukkia" -kirjasta malli numero 49, Lemmikki.




Itsekin tarvitsisin kunnollisen, lämpimän peruskaulurin. Tällä hetkellä puikoilla on Annis-huivi, katsotaan josko oma kauluri pääsisi puikoille vaikkapa tuon Anniksen jälkeen.

Ai niin ja sitten vielä muistutusta: Muistathan, että Lankahamsterit starttaa helmikuun alusta, ilmottautumisaikaa on ensi viikon perjantaihin saakka. Allekirjoittanut on innolla osallistumassa ensimmäistä kertaa tähän tempaukseen (tavoitteena on siis olla ostamatta lankaa helmikuun aikana ja samalla kuluttaa lankavarastojaan mahdollisimman paljon).

Niin ja sitten lähdin mukaan myös Taikapallovaihtoon, joten kivaa on tiedossa! :)

7 kommenttia:

 1. Söpöjä kukkakaulureita :) Mietin vielä tuohon lankahamstereihin osallistumista...

  VastaaPoista
 2. Oi, ihania kaulureita. Ihailin nyt vasta noita ed. postauksesi pipojakin, tykkään niistä kaikista!

  VastaaPoista
 3. Onpa söpösiä nuo lasten kaulurit. Kukkakoristeet ovat kauniita. Tuossa valkoisessa palmikolla kehystäminen on hyvä idea.

  VastaaPoista
 4. Ai kuinka ihania kaulureita olet tehnyt. Tyttöjen kaulurit ovatkin ihan prinsessojen tyylisiä, eikä isännänkään kauluri hullusempi ole.

  VastaaPoista
 5. Onpas komea miehekäs kauluri ja niin söpöiset nuo pikkuneitien kaulurit kukkineen! :) Ihan rupesi tuntumaan, että pitääpä tämän isotädin tehdä tuollainen jollekin pikkuneidille! ;DD

  Jaa-aa, noita lankahamstereita olen miettinyt, mutta en ole uskaltanut ilmottautua, kun sitten ei voi ostaa lankaa vaikka kuinka ihanaa ja halpaa sattuis kohdallle! ;DD

  VastaaPoista
 6. VOi, että miten kauniita nuo tyttöjen kaulurit onkaan! Ja miehen kaulurista tuli mieleen, että omanikin taitaisi tarvita samanmoisen ku aina ulkona havottaa kaula paljaana :/ Joten Pikku-Ukon lakin valmistumisen jälkeen taitaa iskä saada kaulurin :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja kaulureita. Tyttöjen kaulurit ovat suloiset ja miehen kauluri juuri sopivan miehekäs.

  Ensimmäistä kertaa vierailen täällä sinun blogissasi ja taidanpas tulla käymään vastakin.

  VastaaPoista