Sivut

maanantai 15. marraskuuta 2010

Lahjoja Isille, Ukeille ja Iso-ukeille

Isänpäivä on vietetty. Tämä oli järjestyksesään kahdeksas Isänpäivä, jolloin kortin sijasta olen muistanut omaa Iskääni viemällä hänen haudalleen kynttinän kera lämpimien ajatusten. Iskäni kuoli tapaturmaisesti kahdeksan vuotta sitten, Pyhäinpäivän aattona ja siis pari viikkoa ennen sen vuoden Isänpäivää. Ne ensimmäiset Isänpäivät (ja myös Pyhäinpäivät) Iskän kuoleman jälkeen olivat kovin surullisia ja alakuloisia. Nyt nuo tunteet ovat omien lasten syntymän myötä väistyneet ja Isänpäivä on saanut uusia, iloisia piirteitää taas. Ja on ihanaa, että on vielä toinen oma ukki, sekä miehen isä ja ukki juhlittavana :).


Aamulla, Mieheni vielä nukkuessa leivoimme tyttöjen kanssa hänelle suklaakakun. Tytöt olivat viikolla tehneet kortteja sekä avoimella päiväkodilla, että seurakunnan päiväkerhossa.

Neuloin Miehelleni Isänpäivälahjaksi myssyn. Kehuja tuli kovasti niin mallista kuin matskustakin.  Lanka onkin muuten kehumisen arvoista - 40% alpakkaa ja 40% merinovillaa takaavat että lopputulos on ihanan lämmin ja pehmeä.


Malli: 100s, 2n 2o,  päälaella kaksipuoleinen kavennus viiden oikean silmukkajonon molemmin puolin
Lanka: Sterk kaksinkertaisena
Kulutus: vähän vajaa 100g
Puikot: muistaakseni 4, pitkät pyöröt ja magic loop -tekniikka oli siis käytössä
 


Omalle ukille, mieheni ukille sekä apelleni neuloin sisätossuja samaan tyliin kuten aiemminkin olen neulonut.
 
 

Appi sai vielä boonuksena tossuihinsa UKKI-kirjailun :).

 
Malli: kärjestä aloitettu, itse sovellettu. Kaikissa 28 silmukkaa
Kulutus: 111g, 159g ja 153g
Puikot: resori 5, muuten 6 pyöröt, magic loop -tekniikka oli näissäkin käytössä.

Nämä volkkarisukat puolestaan menivät lahjaksi tätini miehelle. Tätini oli bongannut täältä blogistani nämä viime vuonna omalle volkkarimiehelleni tekemät sukat, ja halusi antaa miehelleen lahjaksi saman tyyliset. Väritys sukkiin tuli heidän uuden volkkarinsa väristä.
 
 
Malli: Perussukka Maikin tyyliin.
Koko: 43
Lanka: Gjestal Maija
Kulutus: 129g
Puikot: 3
 
Neuloin eka kertaa Maija-lankaa ja tykkäsin kyllä kovasti. Näitä sukkia tehdessä ihastuin kovasti sukan päättelytyyliin silmukoimalla. En muista olenko aiemmin fiilistellyt täällä, mutta tämä Stitsailuja -blogissa aikanaan esitetty tapa tehdä silmukointi puikkojen avulla on ihan huippu :).Näiden sukkien jälkeen en ole muulla tapaa sukkia päätellytkään...


4 kommenttia:

  1. Hienoja jalanlämmittimiä, ei miehiä palele :)

    VastaaPoista
  2. Oho, mikä pino neuleita! Tällaiset lahjat ovat kyllä ihan parhaita, ja aikuiset osaavat niitä arvostaakin.

    VastaaPoista
  3. Ihania lahjoja olet jaksanut väkertää! Monenlaista katsantokulmaa on tässä isänpäivän vietossa.. onneksi niitä mukaviakin noin paljon :)!

    VastaaPoista