Sivut

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Rrrrrrrrrrrrraitasukkia

Meillä harjoitellaan ärrää. Esikoinen ei siis ole enää mikään pikkuin plinsessa, vaan nyt leikitään prrrrrrrrrrrrinsessaa. Tai useimmin prrrrinrrrrrrenssaa, kun sitä ärrää täytyy tällätä joka kohtaan. Aika suloista :).


Ticoticosta tikuttelin siis rrraitasukkia molemmille prrrinsessoilleni. Aluksi oli suunnitelmissa tehdä molemmille symmetriset sukat. Ensin valmistui esikoisen isompi sukka ja laskeskelin, että langasta tulisi vielä pienempi sukka kuopukselle ennen kuin ollaan taas uudessa värin aloituskohdassa. Mutta pyh ja pah, eihän se sitten niin mennyt. Olisi mennyt paljon lankaa hukkaan, ja niinpä päädyin tekemään kaikki neljä sukkaa ihan sellaisella raidoituksella kuin sattuu tulemaan. Ja mielestäni näistä tulikin ihan kivat ja pirtsakat lasten sukat.Malli:*kärjestä aloitettu*isommassa sukassa raidat neljän kerroksen välein, pienemmässä kolmen*molemmissa sukissa teräosassa 4x10s,varressa 4x12*
Koko: isommat 28/29, pienemmät 24/25
Lanka: Novitan ticotico - kahdesta kerästä raidoitettu
Kulutus: 33g ja 28g
Puikot: 2,25

Kantapäihin kokeilin minulle uusia juttuja. Isompiin sukkiin neuloin vahvistetun kantapään, jossa jokaisella oikealla kerroksella neulotaan eri silmukat kuin edellisellä (vaikeasti selitetty, lie tälle kantapäälle joku virallinen nimikin...). 
Pienemmissä puolestaan kokeilin millainen jälki tulisi, jos neuloisin aina kaksi kerrosta sileää samoin päin ja sitten vaihtaisin neulottavien ja neulomatta jätettävien silmukoiden paikkaa.
Ei kuviot kovin erotu tuolta raitojen seasta, ehkäpä kokeilen joskus yksiväriseen kantapäähän uudelleen.

Joo ja tämän huushollin kamera on sitten vaihteeksi hukkateillä. Molemmat tytöt ovat innokkaita kuvaajia, ja silloin tällöin annan tyttöjen napsia kuvia. Toisinaan taas nostan kameran jonnekin lue käsittämättömään paikkaan jemmaan, etteivät pienet valokuvaajat särkisi kameraa. Nyt siis on käynyt jompi kumpi edellä mainituista sillä seurauksella ettei kameraa löydy mistään. Siis oikeasti ei niin yhtään mistään. Nämä kuvat otin lainakameralla, enkä meinannut osata yhtään. Vaikka oma on ihan vaan pokkarikamera, ja jo viisi vuotta vanhakin, on sitä oppinut kuitenkin käyttämään niin että yleensä löytää helposti ne kuhunkin valaistukseen parhaat mahdolliset asetukset. Nyt vaan mietin, että minne ihmeeseen olen voinut kameran tunkea, tai vaihtoehtoisesti minne ihmeeseen jompi kumpi neideistä on kameran voinut jättää käsistään. Saa esittää ehdotuksia ja vinkkejä missä ihmeessä se kamera voisi olla - rrrrrratkaisevan vihjeen esittäjälle on luvassa palkkio ;D.

Edit. Kamera löytyi kuin löytyikin lelulaatikosta, leikkipurnukan sisältä :). Kiitos ratkaisevasta vihjeestä SNY! :)

8 kommenttia:

 1. Tulipa kivan näköistä raitaa punaisella! :)

  Oisko kamera jossain yläkaapissa? :D Tai jääkaapissa? Sieltä joskus löytyy yllättäviä asioita. :DD

  VastaaPoista
 2. Onpa pirtsakoita sukkia tyttärillä :D
  Meillä lapset piilottelivat "kiellettyjä" juttuja mitä kummallisimpiin paikkoihin, esim. tyynyn tai sängyn alle. Lelulaatikoista kannattaa etsiä. Pyykkikorikin voi olla yksi vaihtoehto tai kirjahyllyssä kirjojen takana tai päällä. Voipa se olla omillakin jäljillä, vaikka jossain pihalla, kun on aikonut ottaa joitain ulkokuvia :) tässäpä muutama vaihtoehto, toivottavasti löytyy .....

  terkuin SNY

  VastaaPoista
 3. Kauniisti raidoittuivat tico ticot, olen mietiskellyt myös itse, miten ne raidoittaisi, koska jotenkin se kerältä tuleva raita on vähän tylsä! Mutta tämä on kyllä tosi hieno!

  VastaaPoista
 4. Päätin sitten etsiä kameraani kaikista näistä ehdottamistanne paikosta (kaikki nää oli kyllä käyty jo omasta mielestäni aika perusteellisesti läpi...). Ja kuinkas kävikään, löysin kuin löysinkin kamerani lelulaatikosta, erään kannellisen purnukkalelun SISÄÄN työnnettynä! Eli SNY, vihjeesi oli ratkaiseva - lupaan siis lähettää pienen löytöpalkkion jahka yhteystietosi vuoden lopulla selviää ;D.

  Paula: ihan kivoja raitoja tuli joo! Tosin parissa kohtaa osui niin että molemmilta keriltä tulikin yhtäaikaa samaa väriä (vaikka etukäteen yritin valita aloituskohdat niin ettei samat värit osuisi yhtäaikaa), ja raidat vähän puuroutuivat.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat sukat! Munkin täytyy kokeilla tällain tuota ticoa, kun en kauheena tykkää siitä perusvärinvaihdosta joka sieltä tulee.

  VastaaPoista
 6. Voi prinressoja.. onneksi kameran suhteen kävi onnekkaasti :)

  VastaaPoista
 7. Olipa hienoa, että kamera löytyi. Minäkin olen aikoinaan löytänyt yhden jos toisenkin kadoksissa olleen esineen tenavien lelujen keskeltä :)

  SNY

  VastaaPoista
 8. Onpa kauniit pprrrrrinsessaiset sukat! :)

  On sitä kameraa etsitty täälläkin, joten voin samaistua sinuun taas! ;D

  VastaaPoista