Sivut

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Perintölipaston uusi elämä

Saanko esitellä lipaston. Samalla esittäytyy tuleva vierashuoneemme, joka kaipaa vielä hieman maalia seinilleen ja uutta lattiaa...


Lipaston on aikoinaan hankkinut mummoni. Mummon kertomuksista muistelen, että hän on hankkinut tämän tullessaan miniäksi ukkini kotipaikalle. Tästä kertomuksesta päätellen lipastolla on ikää arviolta 55 vuotta. Sittemmin lipasto on kaunistanut tätini kodin lastenhuonetta. Tätini on maalannut tämän aikoinaan vihreäksi. Nyt tätini halusi tästä luopua, ja minä otin sen mielelläni vastaan. Parina iltana olen pensselöinyt vähän maalia pintaan, ja nyt lipasto seisoo keittiömme ruokailutilassa tämän näköisenä:


Tämä oli eka kerta kun tuunasin huonekaluja - ellei lasketa pihalla nököttävän säilytyslaatikon vahausta ja terassikalusteiden huoltamista :). Seiniä ja kattoja toki olen tässä kotimme rempan yhteydessä maalannut ihan kyllästymiseen saakka...Vaikeaa oli saada aikaiseksi tasasista pintaa, vaikka maalin piti olla helposti levittyvää. Sen verrani kivaa puuhaa kuitenkin, että voisinpa tarttua pensseliin uudemmankin kerran *katselee yöpöytiä sillä silmällä*...

Minusta on kivaa, että tällä kalusteella on tarina. Huomaan pohtivani, miltä maailma näytti yli puoli vuosisataa sitten. Miltä mummoni näytti 19-kesäisenä tuoreena miniänä. Ja mitä kaikkea tässä lipastossa onkaan ehditty säilyttää.

6 kommenttia:

 1. Kätevä kaappiyhdistelmä, ja valkoisena se esiintyy edukseen :)

  VastaaPoista
 2. Nätti on! Meilläkin on mummolassa kaikenlaista vanhaa, joita silmäilen tuunailusilmillä..;) Jospa niistä joskus joku mulle päätyisi :) Hienoa työtä teit! Tuossa ei arvo kärsinyt!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis huonekalu! Tai siis perintökalleus, huonekalu tuntuu jotenkin liian lattealta ilmaisulta tässä yhteydessä, kun sillä on oma tarinansa. :)

  VastaaPoista
 4. Upean näköinen valkoisena :)

  VastaaPoista
 5. Vanhoissa huonekaluissa on oma viehtyksensä, ne ovat kestävää,aitoa puuta eivät lastulevyä. Kivaa käyttöä olet löytänyt ja kivasti tuunannut.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on tuollainen valkoiseksi maalattu. Harmi, että sen tarinan tiedän vain meidän osalta. On ostettu näet kirppikseltä. Harmi, että lasiovet ovat jääneet matkan varrelle.

  VastaaPoista