Sivut

tiistai 2. joulukuuta 2014

Tonttulakkien ompelupuuhissa (ohje)

Surautin ommella lapsille trikoiset tonttulakit. Joustavan resorireunan ansiosta nämä käyvät monen ikäiselle. Kovin kummoisia ohjeitahan tällaisen tonttulakin valmistus ei kaipaa, mutta ajattelin kirjoittaa lakkien mitat ylös, jos joku toinenkin niitä tarvitsee.


Pienempi on tehty 1-vuotiaalle pojalle. Lakki on hänelle reiluhko, joten kuvittelisin sen mahtuvan isompaankin päähän.


Isommilla mitoilla syntyi lakit 5 ja 7 vuotiaille tytöille. Ja nämä sopivat vielä ihan aikuisenkin päähän, tosin istuvuus oli sitten jo hieman naftimpi.


Ohje:

Leikkaa tonttulakki taitteelta niin, että sen korkeus tulee taitteelle ja leveys on kohtisuorassa langansuuntaa (ja taitetta) vastaan. Muotoile lakin muoto (syntyvän kolmion kolmas sivu) muuten haluamallasi tavalla. Itse pyöristin takaraivon osuutta hieman ja kavensin lakin huippua. Ompele muotoiltu sauma nurjalta saumurilla tai joustavalla ompeleella. Pienemmän lakin resorin mitat ovat 36cm * 8cm, suuremmassa 42cm * 8cm. Yhdistä resori renkaaksi ja taita rengas kaksinkerroin nurjat puolet vastakkain. Ompele resorirengas tonttulakin reunaan oikeat puolet vastakkain saumurilla tai joustavalla ompeleella.


Tee lakin tupsuksi pompom tai kiinnittää siihen kulkunen.


Tässä vielä lopuksi muutama hauska otos yrityksestäni kuvata lapsista joulukorttikuva... Siispä hyviä vinkkejä siitä, kuinka 1v, 5v ja 7v saadaan kaikki yhtäaikaa kuvaan paikallaan istuen, kauniisti hymyillen ja kameraan katsoen otetaan vastaan! :D

5 kommenttia:

 1. Kivat tonttulakit ja niin suloisia lapsia! Tytötkin kasvaneet kovasti siitä, kun olen alkanut seuraamaan blogiasi (pojasta puhumattakaan). ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena! Ja kyllä, lapset kasvavat ihan hurjaa kyytiä :)

   Poista
 2. Onpas kivoja lakkeja, tekisi mieli tehdä omallekin 1-vuotiaalle moinen! Mun mielestä ihan parhaita joulukortteja tulisi juuri tuollaisista kuvakollaaseista, joissa näkyy ettei kaikki mennyt kuvaushetkellä ihan aiotulla tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoit! Tein tämän kollaasin nopsasti tätä blogia varten kun varsinaiset joulukorttikuvat oli jo tilattu. Sitten katselin tuota kollaasia ja totesin, että oikeastaan se olisi ollut kivempi kuin ne kortin tavishymykuvat :)

   Poista
 3. Kivoja tonttulakkeja, osaisikohan miekin tehdä... Tuo joulukorttikuvien ottaminen on kyllä mekoista hommaa, ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa :) tosin taitaa kyllä olla kaikki valokuvaaminen lasten kanssa.

  VastaaPoista