Sivut

torstai 8. huhtikuuta 2010

Pientä ja pehmeää

Käsityöinspiraatio on puuttunut täysin. Samoin aika, jota tarvittaisiin inspiraation toteutukseen.

Inspiraatio kuitenkin löytyi, kun ystäväpiiriin syntyi vauvoja kaksin kappalein, peräkkäisinä päivinä! Jotain pehmeää, pientä ja nättiä piti saada neulottua pienille tulokkaille.

Kaivoin lankavarastoistani ihanaisen pehmeää teeteen Popparia (100% maissia), ja loin umpimähkään silmukoita. Muistaakseni lopullisissa versioissa oli 9 tai 10 silmukkaa puikollaan, puikkojen paksuus 3,25. 


Malli on oma muunnelma Emilian aikanaan meidän kuopukselle tekemien sukkiien mallista. Ensin siis varsi, sitten jalkapöydän palmikko. Sitten poimitaan silmukat neulotun (ja pyöristetyn) jalkapöytäkappaleen ympäri ja jatketaan neulosta loppuun. Lopuksi ommellaan jalkapohjan alla reunat yhteen.

Molemmat sukat on tehty samasta maissilangasta, mutta ylemmässä väri on oikeampi. 

7 kommenttia:

 1. Suloiset sukkaset pieniin jalkoihin! ♥

  VastaaPoista
 2. Iiks, ihanat! Mä kävin tänään hankkimassa 62-senttiset farkut. Pitäähän stadilaisen isotädin huolehtia pikkugimulin katu-uskottavuudesta... :) Olen muuten tulossa nyt viikonloppuna käymään Kiuruvedellä, ehkä nähhään!!

  VastaaPoista
 3. Kivasti jatkuu palmikot tuonne kantapäällekin. Tuota tapaa täytyy joskus kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Matleena: No pieniin ja pieniin - ylemmistä, pikkuiselle tytölle neulotuista sukista taisi tulla niin isot että varmaan pääsee vasta 1v synttäreiden kunniaksi sukkia käyttämään :D. Ei sitä muista kuinka pieniä ne vauvat on, vaikka oman kuopuksen syntymästäkään ei vielä niin pitkä aika ole :).

  Riikka: Kiitos!

  Minna: Jee! Tervetula Kisikselle! Tulehan käväsemään myös Kotirinteellä, jos vaan suinkin ennätät!

  -maria-: minäkin tykään, että palmikot yltävät kantapäälle. Ensin neuloin niin että koko teräosanneuloin nurjaa, mutta jotenkin oli valjun näköinen. Niinpä jatkoinkin sitten palmikoita.

  Tess: Kiitos!

  VastaaPoista