Sivut

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Oma versio Tree of Lightista


Malli: Tree of Light
by Cordula Surmann-Schmitt (Ravelry) omin muokkauksin
Lanka: petrolinsininen Novita Rose Mohair
Puikot: 5
Langan kulutus: 160g/608mTässä se nyt on - oma versioni Tree of Light -huivista! Tavoitteena oli neuloa pirteä ja lämmin huivi vaalealle villakangastakilleni kaveriksi. Langaksi päätyi heräteostoksena ostamani mohairlanka. Epäilin kyllä tämän langan toimivuutta huivissa, mutta muutaman päivän käyttökokemuksen perusteella huivi on osoittautunut ihanaksi: on lämmin, muutei kuitenkaan kutita.


Työ eteni yllättävän joutuisasti, kiitos ison puikkokoon ja mukavan mallin jonka oppi helposti ulkoa. Huivi oli puikoilla tarkalleen kuukauden, ja siinä ohessa valmistui muitakin juttuja. Ohjetta muokkasin lisäämällä langankiertoja niin että niitä tuli jokaisen lehtikujan väliin. Alkuperäisessä oli aina kaksi lehtijonoa neulottu tavallaan yhteen ilman langankiertoa siinä välissä. Minusta se ei ollut ensinnäkään kivan näköinen, ja toiseksi olisi neuloessa pitänyt jatkuvasti muistella lehtien välissä että tuleeko langankiertoa vai ei. Näin siis minusta parempi :)


Viimeisessä kuvassa huivi on 2v esikoistyttäreni Iisan testikäytössä - kuulemma on ihanan huivin äiti neulonut ;).


Tree of Light on saamassa kaverikseen myös hatun (jota olen nimittänyt Top of the Treeksi ;) ). Hattu mököttää parhaillaan neulekorin pohjalla ja odottaa Inspiraatiota työn loppuun saattamiseksi...

5 kommenttia:

 1. Siitä tuli kaunis :) Ja tuo turkoosi väri on ihanan herkullinen vastaväri sun hiuksille!

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi!

  Sinun versiosi taitaa olla keskikohtaa lukuunottamatta ihan samanlainen kuin Gail-huivi. Ainakin nopeasti katsottuna.

  VastaaPoista
 3. Maiju: Kiiitoos! Kaunis se on minunkin mielestäni. Ja tähän väriin olen tosiaan ihastunut kunnolla näiden punaisien hiuksieni myötä ;). Harmi kun kuvaustilanteessa ei päässäni sattunut olemaan turkoosit silmälasini, nehän rimmaa kivasti tämän huivin kanssa :).

  Tess: Kiitoksia! Kyllä tämä huivi tosiaan on melkein samanlainen kuin Gail. Gailistakin taitaa tosin puuttua nuo langankierrot lehvärivistöjen välillä. Niin ja keskikohta on tässä perinteisempään tyyliin.

  VastaaPoista
 4. Tää on kyllä tosi mahtava! Aivan upea! Sopii sulle.=)
  Tää vasta haaveilee joskus osaavansa noin kaunista jälkeä neulovansa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Helllu! Ei ole kovin monesta pitsineuletyöstä vielä minullakaan kokemusta, siinäpä se taito karttuu neuloessa :).

  VastaaPoista