Sivut

keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Nikutusta ja haaveilua

Tätä blogia kirjoittaessani huomaan jatkuvasti törmääväni samaan ongelmaan: verbien puutteeseen. Kun kerron neulomisesta, tuppaa teksti olemaan aika yksitoikkoista (neuloin sitä, neuloin tätä, tämä neule, tuo neule, neulominen sitä, neulominen tätä….) Onko olemassa synonyymiä verbille neuloa? Tiedän, että jossain päin neuloa -verbin synonyyminä käytetään verbiä kutoa. Se vaan ei jotenkin istu minun kieleeni, minusta kutomisella tarkoitetaan kangaspuilla kutomista, muttei neulomista.


Minun mieheni puhuu usein nikuttamisesta. Hän on monesti käyttänyt tuota sanaa seuratessaan minun neulomishommia, tyyliin ”sinä oot istunu koko illan ja nikuttanu vaan” tai ”mitäs sinä nyt nikutat”. Okei, neuloa eli nikuttaa! Onko neule sitten nikutin? Vaiko puikot nikuttimet?


Muita synonyymejä neulomiselle olen täällä blogimaailmassa tavannut ainakin verbin tikuttaa, joka sekin tuntuu jo aika kuluneelle ilmaisulle. Mutta löytyykö vielä muita? Olisi kiva keksiä vähän vaihtelua tähän neulekieleen! :)

Tässä vielä vähän videonpätkää nikuttamisestani :). Nikutuksen kohteena on kärjestä aloitetut sukat, menossa kantalapun nikutus.Eilen posti toi Juju-kerhon kuukauden kirjan, ”Ompele, saumaa, sovita”.Tämän kirjan halusin hankkia ihan vaan lupaukseksi itselleni että vielä joskus opettelen ompelemaan. Tällä hetkellä meidän nelihenkinen perheemme asustaa 69 neliön kaksiota, joten arvata saattaa että ompelukoneelle saatikka saumurille ei ole paikkaa, kangasvarastoista nyt puhumattakaan. Haaveissani on, että sitten joskus kun pääsemme täältä väljemmille vesille (joka toivottavasti tapahtuu mahdollisimman pian), saan sitten vaikka kokonaisen huoneen josta oman paikkansa saa langat, puikot ja kaikki muut käsityötarvikkeet. Sitten hankin myös ihkaoman ompelukoneen ja opettelen ompeleman! Jospa tästä kirjasta olisi sitten hyötyä :).


Lopuksi vielä kurkistus eilen valmistuneisiin sukkiin (joista aiemmin nikutusvideota) ja juuri aloitettuun huiviin. Sukista postaan paremmin, kunhan saan ne pääteltyä ja prässättyä.


*muoks* Kirjasimen koko temppuilee. Ei tottele ei. Yritettävä vaan kestää, että kaikki postaukset ei ole samalla fontilla...


3 kommenttia:

 1. Tää nyt ei ehkä suoranaisesti asiaan liity, mutta kuvastaa ehkä oman mieheni suhtautumista neulomiseen. Aina kun otan puikot esiin, se kommentoi, ai taasko sä virkkaat? Kaikki lankaan liittyminen on sille virkkaamista. :)

  VastaaPoista
 2. Blogissani on jotain sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Itse puhun aina kutomisesta. Ja itse asiassa vasta muutama kuukausi sitten luin jonkun toisen blogista, että se on täällä Oulun seudulla ominainen sana neulomiselle. En oo tajunnu, että muut ei miellä kutomista neulomiseksi...;) Omaan suuhun neulominen kuulostaa ihan kirjakieleltä..:D

  Ihania töitä oot tehnyt, nyt vasta löysin blogiisi.. Itsellänikin on tarkoitus lähentyä ompelukoneen kanssa lähiaikoina. Joululahjaprojektiin jo kangaskin ostettu.. Saa nähä miten käy.

  VastaaPoista