Sivut

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Valonpuunjuuria ja pingoitusta

Kulunut viikko on vierähtänyt suurelta osin muiden kuin neulomisharrastuksen parissa. Jotain olen kuitenkin saanut aikaan neulerintamallakin, tässä hiukan maistiaisia.

Pingoituksessa on jotain pientä alpakkaista kummitytölleni, tässä hiukan esimakua:

Muutakin olen saanut hiukkasen alulle. Tarvitsisin vaaleanharmaan villakangastakkini kaveriksi värikkään, lämpöisen huivin. Olen katsellut pitsikaulahuivien ohjeita ajatuksena neuloa vähän paksummasta langasta huivi, jonka voisi sitten ilmojen kylmetessä kietoa kaulaan takille seuraksi. Olen aiemmin neulonut ainoastaan yhden pitsikaulahuivin, Fifi IIII:n. Olen ihastellut Gailin mallia, mutta Villalankasarvikuonon suosituksesta päädyin sitten neulomaan Valonpuuta, Tree of Lightia, joka on hiukan samantyylinen kuin tuo Gail. Niin kaunis kuin Gail onkin, en ihan näin noviisina uskaltanut sitä aloittaa, varsinkaan kun langaksi päätyi tarjouksesta hamstraamani petrolinsininen Novita Rose Mohair. Tuo mohairin purkaminen kun ei ole mikään helpoin tehtävä... ;-)

Vielä pitäisi päättä puikkokoko Valonpuulleni. Aloitin neulomisen koon 6 ½ puikoilla, mutta mielestäni tuotos on aika harvaa. Sitten kokeilin myös miltä huivin alku näyttäisi vitosen puikoilla. Nyt pitäisi vaan sitten päättää että kumpaa näistä jatkan. Vitosilla neulottu alku näyttää kyllä nätimmältä, mutta vitosen pyöröjä pitkällä kaapelilla minulta ei ennestään löydykään, joten se tietäisi sitten puikkokauppaan lähtöä :-). Kuvassa siis vasemmalla vitosen versio ja oikelaan 6½:lla neulottu aloitus (joka tosin on ihan lytyssä kun puikkokaapeli oikutteli kuvaustilanteessa).

3 kommenttia:

  1. Itte neuloin taannoin mohairhuivin, jossa blogini mukaan käytin EHKÄ vitosen puikkoja.. (harmi, etten merkannut tarkemmin ylös..) Kastelun ja pingotuksen jälkeen huivihan vielä antaa periksi, että siinä mielessä saattais nuo vitosetkin riittää.. Mutta sehän on makuasia. Malli näyttää todella kauniilta, odottelen lopputulosta.. ;)

    VastaaPoista
  2. Millä nimellä sut löytäis muuten tuolta Ravelrysta.. :)?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Maiju vinkistä! Vitosen puikkoihin minäkin päädyin :). Tuo Ravelry on vallan ihmeellinen paikka, ihan opettelussa on minulla vielä :). Löydyn nimellä Ainomieli :).

    VastaaPoista