Sivut

lauantai 23. syyskuuta 2017

Maikin Tour de Sock 2017 ja videopodcast -debyytti

Laiska bloggaaja täällä moi!

En tiedä miksi ihmeessä blogitekstien kirjoittelu on nykyään ollut tuskaista. Tykkään kyllä kirjoittaa, mutta raahautuminen tähä koneelle vain tahtoo olla ylivoimaista. Se on hassunkrista, sillä juuri tämä somessa asioiden jakaminen on ollut se kenties suurin innoittajani, joka saa minut aina tarttumaan puikkoihin ja koukkuun. Tälläkin hetkellä jonossa odottaa noin kymmenen valmista työtä pääsemistä esiteltäväksi täällä blogissa.


Jotta saisin tuota esiteltävien jonoa nyt vähän lyhennettyä, päätin rykäistä kaikki Tour-sukkani esille kerralla. Toki jokainen sukkapari ansaitsisi oman esittelynsä, mutta mitäs oon pantannut näitä näin pitkään. Tässäpä siis lyhyesti ja ytimekkäästi minun tämän vuotinen tourini.Lämmittelyohjeena oli TiiQ:n  Prihat. Nämä lähtivät heti valmistuttuaan vaihto-oppilaan tuliaisiksi rapakon taakse, siksi siis Suomi-värit :)


Malli: Priha by Tiina Kuu
Koko: n. 42
Lanka: Austerman Step Classic
Puikot: 2,25 ja 2,5
Kulutus: 88 g
Ravelryssä: Prihat rapakon taakseEnsimmäinen varsinainen kisasukkapari oli Fins. Halusin käyttää näihin Sock Madness -kisan myötä lahjaksi saamani Lanitiumit saadakseni sponsorilangasta bonuspisteet Tourille. Kuvassa sukkia esittelee sorjasäärinen 10v tyttäreni, sillä S-koossa neulottuina sukista tuli omaan jalkaani hiukasen liian kapeat.


Malli: Fins by Sarah Bordelon
Koko: n. 38
Lanka: Lanitium ex machina
Puikot: 2,5
Kulutus: 
Ravelryssä: FinsSeuraavaksi neulottiin jälleen TiiQ:n malli, tällä kertaa iki-ihana Kanteletar. Näihin käytin päävärinä itse lupiineilla värjäämääni lankaa. tuli ihanat ja omaan jalkaan oikein passelit!


Malli: Kanteletar by tiina Kuu
Koko: n. 40
Lanka: Drops Fabel (turkoosi lupiinilla itse värjätty)
Puikot: 2,25 ja 2,5
Kulutus: 
Ravelryssä: Kanteletar

Kovasti tykkäsin myös seuraavasta mallista. Näissä pääsi itse valitsemaan, millaisen cuffin tai kantapään tekee. Nirkkoreunasta ja pitsikantapäästä sai bonaripisteet.


Malli: Indecisions by Adrienne Fong
Koko: n. 39
Lanka: DROPS Fabel
Puikot: 2,5
Kulutus: 
Ravelryssä: Indecisions

Minun viimeiseksi kisaparikseni jäi mosaiikkitekniikalla neulotut Mosaic Marblesit. Oranssipinkin Opalin kaveriksi valitsin lupiinilla värjättyä ja ruokasoodalla "terästettyä" ärhäkkää omenan vihreää Fabelia.


Malli: Mosaic Marbles by Kirsten Hall
Koko: kapea 38
Lanka: Opal ja DROPS Fabel
Puikot: 2,25
Kulutus: 
Ravelryssä: Mosaic Marbles
Toisiksi viimeisellä etapilla oli tarjolla palmikkoja yhdistettynä helmiin. En itse lämmennyt malliin aivan sellaisenaan, vaan halusin modata mallia. Koska modatuista sukista ei saa pisteitä, loppui myös innostus saattaa sukkapari valmiiksi. Lankana on punajuurilla värjättyä merinolankaa. Nämä ovat siis vielä vaiheessa, mutta toivottavasti saisin valmiiksi lähiaikoina  :)Koskapa tämä blogin päivittäminen on ollut minulle niin työlästä viime aikoina, ajattelin kokeilla myös neuleiden esittelyä videomuodossa. Olen katsellut toisten videopodcasteja jo pidemmän aikaa, ja nyt uskaltauduin itsekin kokeilemaan. Tällä ekalla videolla esittelen näiden Tour-sukkieni lisäksi viimeisimpiä kasvivärjäyksiäni. Noista värjäyksistä ajattelin kyllä postatakin vielä, kunhan saan napattua niistä kuvia. Mutta jos jotakin teistä blogini lukijoista kiinnostaqa kurkata ekaa "kaapista ulos tuloani", niin tässäpä tämä video tuoreeltaan :)2 kommenttia: