Sivut

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Mosaiikkia

Kertoilenpas Tour de Sockin viimeisen etapin alkua odotellessa viidennestä etapista.Vuorossa oli kaksiväriset sukat. Pekäsin tätä etappia kaikista eniten, sillä olen neulonut kirjoneuletta aika vähän, enkä osaa niksejä ja kikkoja, joiden avulla useat mukana kulkevat langat saa pysymään matkassa siististi ja sotkeentumatta. Helpotus olikin suuri, kun etapin sukat olivatkin perinteisen kirjoneuleen sijasta mosaiikkisukat. Mosaiikissa kuljetetaan yhtä väriä kerrallaan, ja kuvio saadaan syntymään nostettujen silmukoiden avulla, Vaikka tekniikka olikin minulle uusi, sitä oli helppoa ja mukavaa neuloa. Lopputulos on kylläkin suttuisempaa kuin perinteisessä kirjoneuleessa. Tai ainakaan minä en saanut silmukoita nostettua niin, että ne pysyisivät tasakokoisina - osa silmukoista kiristyi vallan näkymättömiin vaikka kuinka yritin neuloa löysää.


Etu- ja takakuviot sai valita itse kolmesta annetusta vaihtoehdosta. Sukkaa neulottaessa täytyi seurata neljää eri kaaviota, joista kolme oli ensimmäisen toiston jälkeen eri vaiheessa. Onneksi sivujen sahalaidat oli helpot muistaa ulkoa, jolloin seurattavia kaavioita oli enää kaksi. 


Sukan juju löytyy  persoonallisesta kantapäästä, jossa takakuvio jatkuu aina päkiälle saakka. Tässä kohtaa aivot meinasi nyrjähtää, kun kaaviota piti lukea vuoroin vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle ja samalla kavennella gussettien (mitähän ne on suomeksi?!) silmukoita pois samalla lankoja vaihdellen ja kavennuskohtia kiristellen. Kantapäistä tuli mukavan tilavat, ja niinpä nämä sopivatkin aika kivasti omaan rintavahkoon jalkaani.


Minä tykkäsin tästä mosaiikkitekniikasta kovasti. Ehkä tekniikka ei ole parhaimmillaan yksityiskohtaisissa kaavioissa, mutta nuo sivukaavioiden sahalaidat on aivan nättejä mosaiikilla toteutettuna. Eikä tarvi kuljetella monia lankoja matkassa! Aion ehdottomasti kokeilla tätä tekniikkaa vastakin, ehkäpä muokkaamalla tämän sukan kaavioita yksinkertaisemmaksi.


Malli: Six Tastes by by Hypercycloid Designs
Lanka: Drops Fabel
Puikot: resorissa ja kärjissä 2,25, muualla 2,75
Kulutus: 80 g

Ja mitenkäkö etappi meni noin niinkuin sijoituksen puolesta? No hyvin! Sain sukat valmiiksi reilussa kahdessa vuorokaudessa, vaikka kävin välillä 8 tuntia kouluratsastuskurssilla ja 4 tuntia vapaaehtoistehtävissä kaikkien kotipuuhien lisäksi. Yöunet tosin jäivät sitten aika vähäisiksi... Sijoitukseni oli tähänastisista Tourin sijoitksista paras, olin 19.! Kokonaiskilpailussa olen ennen viimesitä etappia ilmeisesti sijalla 38.
2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta tekniikalta, en ole aiemmin kuullutkaan, vaikka onhan se ihan loogista, että nostetuilla silmukoilla voi tuollaista tehdä. Nätit sukat! (:

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat sukat,
    osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista