Sivut

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kilpailuvietin vietävänä

Kahtena edellisenä kesänä olen suurella mielenkiinnolla  seurannut Tour de Sock -neulontakilpailua ja ihastellut siihen osallistuneiden neulojien nopeutta ja kauniita tuotoksia. Viime kesänä päätin, että seuraavassa Tourissa aion sitten minäkin olla mukana. Niinhän siinä sitten kuitenkin  kävi, että kesän tulo ja Tourin alku yllätti neulojan, ja muistin koko kilpailun vasta kun neuleblogit alkoivat pullistelemaan valmiita, toinen toistaan kauniinpia ensimmäisen etapin tuotoksia. Jonkun blogin linkistä klikkasin kisasivulle ja kas kummaa, huomasin että kilpailuun pystyi osallistumaan vielä mattimyöhäsenä, vaikka ensimmäinen etappi oli ollut käynnissä jo useamman päivän. Ja niinhän minä sitten klikkailin itseni mukaan!


Aloitin siis ensimmäisen sukan neulomisen kuusi päivää kisan alkamisesta, mutta ehdin kuitenkin hyvin saada sukat valmiiksi ennen etapin päättymistä. Sijoitukseni oli ensimmäisellä etapilla 289., kun yhteensä ensimmäisen etapin sukat sai valmiiksi 432 neulojaa ympäri maailman.


Malli: Twists & Turns koossa Small
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5
Kulutus: n. 72 g
Ravelryssä: Mattimyöhäset


Kun sitten olin lämmitellyt ensimmäisen etapin sukkaparin kanssa, päätin yrittää neuloa toisen etapin sukkaparin vähän nopeampaan tahtiin. Ohje julkaistiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yhden aikaan. Päätin mennä aikaisin nukkumaan ja herätä aamulla neulomaan. Ilmeisesti kisajännitystä oli sen verran ilmassa, että heräsin yöllä puoli kolmen aikaan. Tulostin ohjeen, mutta sen verran kovasti  kuitenkin vielä nukutti että päätin mennä uudelleen nukkumaan.

Kuudelta heräsin sitten neulomishommiin. Vaikka päivään kuului kaiken normaalin kotitouhuilun lisäksi hiukan hyväntekeväisyyshommia ja vieraitakin piipahti, sain päivän aikana molempien sukkien varret neulottua ja toisesta vielä kantapään. Kahdelta yöllä nukkumaan mennessä päätin, että nukun niin pitkään kuin nukuttaa. Mutta ilmeisesti se sisään rakennettu kilpailuvietti oli unen tarvetta voimakkaampaa ja niin heräsin omia aikojani jo ennen kuutta, neljän tunnin yöunien jälkeen!

Aamulla olikin mukavan rauhallista neuloa, kun koko talo oli hiljainen ja mieli virkeä. Mies lähti töihin, ja lapset leikkivät yllättävän sopuisasti niin että sain ensimmäisen sukan valmiiksi aamupäivän aikana. Nuorimmaisen päiväuniaikana otin hurjan loppukirin ja niin sain toisenkin sukan valmiiksi iltapäivään mennessä. Sijoitukseni toisella etapilla oli huikean hyvä 35. ottaen huomioon, etten tosiaan voinut neuloa taukoamatta ja kahdet lyhyet yöunetkin tuli nukuttua.
Kakkosetapin sukissa oli paljon palmikoiden kiertoa, mutta selkeät kaaviot tekivät neulomisesta miellyttävää. Palmikot olivat myös sen verran kapeita, ettei kierroissa tarvinnut palmikkopuikkoa.


Tällaista kantapäätä en ollut aiemmin neulonutkaan. Tuli mukavan tilavat sukat rintavaan jalkaani.


Malli: I Remembered It Again koossa S
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5
Kulutus: 77 g


Saappa nähdä kuinka käy seuraavan etapin kanssa - nostaako kilpailuvietti päätään vai pystynkö neulomaan rauhalliseen tahtiin? Kovasti jännittää, täytyykö tulevissa sukissa neuloa esimerkiksi briochea tai muuta patenttia, onteloneuletta tai intarsiaa - niitä kun en ole koskaan vielä neulonut.

PS. Uudistin hieman blogini ulkoasua uusimalla bannerin ja vähän muutakin -  mitäs tykkäätte?

PPS. Osaako joku kertoa, mistä johtuu että kuvat näyttävät epätarkoille? Latauksen jällkeen kuvat näyttävät Google+:ssa vielä aivan terävälle, mutta täällä blogin puolella kuvat suttaantuu. Olenko ronkkinut jotain Bloggerin asetuksia vahingossa vinksalleen?!

13 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia! Banneri on hieno! Mun kin pitäisi jos osaisi eli odotellaan teknisen tuen apua-kunhan häneltä on kiireet ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekninen puoli oli yllättävän helppoa, tuolta asetuksista vaan valkkailemaan sopivaa :).

   Poista
 2. Tour de sockia on kyllä hauska seurata! :D Siitä saa palkinnoksi selvästikin myös kauniita sukkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tällsisia ei kenties ikinä tulisi tehtyä ilman kisaa!

   Poista
 3. Hienoja sukkia, tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 4. Minäkin kolmatta kisaa seurailen, mukaan en ole vielä uskaltanut. Tsemppiä kolmannelle etapille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi vuonna mukaan vaan! Tämä on matalan kynnyksen kisa, mitään ei ole pakko neuloa ellei tahdo :)

   Poista
 5. Täälläkin kisahuumaa :) Onnea mahtavasta sijoituksesta toisella etapilla, kauniita sukkia oot saanut aikaan!

  VastaaPoista
 6. Upeita sukkia! Tätä Tour de Sockia on mielenkiintoista seurata. Melkein hengästyttää tuo neulomisen tahti ihan näin sivustakin katsottuna. Onnea matkaan tueviin koitoksiin!

  VastaaPoista