Sivut

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Raitasukkarynnäkkö

Apua, kohta on jo Juhannus ja minulla on vieläkin esittelemättä sukat, jota neuloin ihanille päivähoitotädeille Mirjamin päättäessä päivähoitotaipaleensa.


Kuusi tätiä...


...kuusi raitasukkaparia!Ostin tätä projektia varten kaksi kerää Nallen raitalankoja, joiden lisäksi tyttäreni valitsi lankavarastoistani kullekin tädille mielestään parhaiten sopivat värit. Ja aika kauniita sukkia noista Mirjamin valitsemista väriyhdistelmistä syntyikin, vai mitä sanotte? :)


Nämä kaikki sukat on tehty samalla mallilla. Joustoneuleessa, kantapäässä, kiila- sekä kärkikavennuksissa olen käyttänyt lempitekniikoitani:


 • Varsi 3o1n -joustoneuleella (mielestäni varresta tulee napakampi kuin 2n2o)
 • Ennen kantapään aloittamista kavennan neljä silmukkaa ja neulon muutaman kerroksen sileää (napakoittaa nilkkaa)

 • Vahvennettu, perinteinen ranskalainen kantapää
 • Piiitkä kiilakavennus: aluksi kavennukset joka toisella kerroksella, sitten joka kolmannella ja lopuksi vielä joka neljännellä kerroksella (tämän perustelen sillä, ettei ihmisen jalkapöytäkään kavene jyrkästi, vaan pikkuhiljaa ja loivasti :)


 • Uusi lempikärkikavennustekniikkani on tämännäköinen:
Aloitan siis kavennukset aika aikaisin. Aluksi kaventelen joka kolmas kerros (4s kerroksellaan), sitten joka toinen kerros. Joka kerroksella aloitan kavennukset, kun silmukoita on 8-10 puikollaan. Sukan kärjestä tulee symmetrinen, eikä erillistä kavennuskohtaa näy, kun neuloo puikoilta 2silmukkaa oikein yhteen vaihtelevilta kohdilta. Yleensä neulon ensin yhteen puikon 1. ja 2, silmukan, sitten vaikkapa 10. ja 11 silmukat, sitten jostain siitä välimaastosta, esim. 6. ja 7. silmukat.

 •  Lisäksi käytän raitasukkien teossa aina "joggless stripes" -tekniikkaa, jotta raitakerrosten vaihtumiskohdat eivät jäisi niin häiritsevästi raputtamaan.

Malli: Raitasukkia Maikin tyyliin
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2,75
Kulutus: yhteensä 512 g
Muuta: Näistä ukista neljät osallistuvat JyJu -tempaukseen ollen Jyjutyöni 16-19.


Mikä raidoitus on mielestäsi paras? :)

12 kommenttia:

 1. Ihania! Mun suosikit on nuo kahdet ylimmäiset kuvakoosteen sukat, mutta kaikki parit on kyllä kivoja. Kivasti yhdistetty yksiväristä ja moniväristä. Parhaimmillaan ne on tuolleen kaikki yhdessä, niin iloisia kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :). Minäkin tykkään eniten oikean yläkulman sukista. Käytin niihin tuon metsänvihreän kaverina kaikkien raitalankojen jämät :)

   Poista
 2. Voi mahoton miten ihania. Kyllä varmaan olivat tädit ihastuksissaan saamistaan sukista. Mikäpä sen parempi muistaminen olisikaan kuin kunnon kauniit villasukat! Jokainen pari omalla laillaan niin kauniita.

  VastaaPoista
 3. Mahtava sukkakokoelma! Kaikki kivoja! :)

  VastaaPoista
 4. Kerta kaikkiaan upea sukkasaalis. Niin monta upeata työtä ettei noista kyllä pysty millään päättämään. Vau!

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia kaikki, mutta tällä hetkellä valitsisin tuosta kuvakollaasista oikean reunan keskimmäiset sukat. Huomenna ehkä jotkut toiset. ;) Oli muuten kiva lukea sinun tavastasi tehdä raitasukkia. Langan vaihdon teen minäkin samoin kuin sinä, mutta nuo kavennukset (kanta, kärki) teen erilailla ja taidanpa seuraavissa sukissa kokeilla sinun tapaasi.

  VastaaPoista
 6. Ootpa sie ahkera lahjoja! Hienoimmat ovat viimeisessä kuvassa kolmas ja neljäs pari :)

  VastaaPoista
 7. Hitsinpimpulat miten ihania nuo kaikki!! Mutta yhdet pomppasi tuolta vielä ylitse muiden, nimittäin nuo missä on käytetty mustaa :)

  VastaaPoista
 8. Valtava urakka takana, hienoja kaikki, tarhatädit saavat olla onnellisia. Oma suosikki on punasävyiset, keskellä alinta kuvaa.

  VastaaPoista
 9. Todella lämmittävä, kaunis ja tarpeen 😍 heti käyttöön ! :)

  VastaaPoista