Sivut

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Lepattavia lehtiä ja perhosia

Tässäpä kuvasadetta edellisessä postauksessa mainitsemastani huivista, jonka annoin viikonloppuna syntymäpäivälahjaksi Ikinuorelle Tarmonpesälle, 80-vuotis syntymäpäiväjuhliaan juhlineelle mummolleni. Olisin ehdottomasti halunnut kuvata huivin myös syntymäpäiväsankarin yllä, mutta niin vain jäivät kuvat valitettavasti ottamatta kaiken juhlahumun (ja 1,5-vuotiaan vauhtiveikon vahtimisen lue perässäjuoksemisen) tuoksinassa.

Mummoni on todellinen luontoihminen, joten halusin että huivi olisi tavalla tai toisella luontoaiheinen. Toki halusin myös, että huivi olisi näyttävän ja juhlallisen näköinen. Päädyin lopulta Wavy leaves and butterflies shawl -nimiseen huiviin: lehdet ja perhoset tuntuivat täydelliseltä teemalta, ja huivi vaikutti sopivan juhlavalta nyppyinenn kaikkineen.


Ohjeen puikkosuositus on lace -vahvuiselle langalle 3, jolla minäkin työtä aloittelin. Pari mallikertaa neulottuani humasin, etteivät lehdet erottuneet nurjista kerroksista kovin selvästi, joten päätin aloittaa huivin alusta pienemmllä puikoilla. 2½ -puikoilla pääsin mielestäni kompaktimpaan ja kauniinpaan lopputulokseen, joskin mallikertoja täytyi neuloa jonkun verran enemmän.


Aloitin tämän huivin huhtikuun loppupuolella, joten neulomisaikaa oli vajaa kaksi kuukautta. Kuvittelin, että aikaa olisi ollut riittävästi, mutta kiirehän se menasi tulla. Viimeisten kerrosten neulominen kesti pahimmillaan kaksi tuntia, kun samalla kerroksella oli yhtäaikaa edellisen kerroksen nyppyjä viimeisteltävänä ja uusia nyppyjä syntymässä. Onneksi huivi valmistui lopulta suhteellisen hyvissä ajoin pari päivää ennen juhannusta.


Kaikesta päätellen mummoni piti lahjastaan. Ensimmäisenä reaktionaan lahjan saatuaan hän ilmoitti haluavansa tämän huivin ylleen sitten joskus viimeiselle matkalleen. Mummoni on kyllä niin virkeässä kunnossa, että toivottavasti saan neuloa hänelle vielä monet huivit tämän jälkeenkin! :)Koko: Noin 150 cm
Lanka: Drops Lace
Kulutus: 134 g
Puikot: 2½


11 kommenttia:

 1. Kyllä sai mummuosi arvokkaan lahjan. Siitä on paljon iloa ja kun tietää sen rakkaudella tehdyksi niin arvo senkun nousee. On se huivi äärettömän kaunis.

  VastaaPoista
 2. Uskomattoman kaunis huivi, en yhtään ihmettele mummosi reaktiota. Ja vielä oman lapsenlapsen tekemä! <3

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis! Ihana lahja mummolle! :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä aivan uskomattoman upea huivi! Tuommosen mieki kyllä haluan joku kaunis päivä tehä :)

  VastaaPoista
 5. Voi, miten valtavan kaunis huivi!

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi! Ja tiedän kuinka pehmeä se on kunhan Drops Lace on yksi mun lempilankoista. Talvella se alpaka antaa lämpöa ja kesällä on silkkisen viileä.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana. Hitsi kun itse olen niin huono lukemaan englanninkielisiä ohjeita.

  VastaaPoista