Sivut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Rakkautta ensisilmäyksellä

Pääsin selailemaan kaverin Mekkotehdas aikuisille -kirjaa. Pikaselauksen tehtyäni mekkomallien joukosta erottui heti kirjan viimeinen malli - Vilma. Kaavat oli pakko piirtää saman tien. Löysin jemmoistani parisen vuotta sitten Eurokankaasta ostamaani pallotrikoota. Olin suunnitellut kankaasta vaatetta lapsille, mutta neitokaiset eivät oikein koskaan lämmenneet tälle kankaalle. Hyvä niin, sainpahan itselleni pirtsakan kesämekon! Hihoista tein tasan sen pituiset, mihin kangasta riitti.






Tämä taitaa olla ensimmäinen itselleni ompelemani vaatekappale, josta tuli ihana ja sopiva heti ensimmäisellä yrittämällä. Eikä taatusti ole viimeinen Vilmani, uusi kangas on nimittäin jo ostettu :)


12 kommenttia:

  1. Oi kun ihana!! Tämä kyllä vahvistaa haluani saada tuo kirja :-) Se on jännä juttu että itselle ei tule yleensä ommeltua mitään!

    VastaaPoista
  2. Suloinen ja niin aurinkoinen:)

    VastaaPoista
  3. Todella nätti mekko ja istuu päällesi tosi hyvin! Ja tuo keltainen kangas on aivan ihana, tulee tosiaankin aurinko mieleen!

    VastaaPoista
  4. Kylläpä tuli ihana kesäinen mekko. Kauniin keltainen. Tuolla mekolla on kyllä mukava kesää ottaa vastaan.

    VastaaPoista
  5. Lainasin kirjastosta ja ihastuin kovasti. Varmasti tuota Vilmaa tulee minunkin vaatekaappiini. Muutama muu malli menee myös testiin.

    VastaaPoista
  6. Ihana mekko. Itsellä tuo kirja myös odottelee ompeluaikaa hyllyssä. Millaista mitoitusta oli? Käytitkö normaalia kokoasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni tämän mitoitus on ihan normaali. Ompelin koossa 38, joka on yleensäkin minulle sopiva koko. Hihoista tuli ehkä aavistuksen kapeat minun makuuni, seuraavaan Vilmaan taidan vähän leventää hihoja.

      Poista
  7. Mahtava! Taitaa olla melkoisen hyvä kirja tuo mekkotehdas aikuisille...

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos :). Yhtenäisen selkäkappaleen korkeus on minun mekossani 92cm. Harmittaa, kun en muistanut mitata kangaspalaa ennen leikkaamista (ostettu siiis pari vuotta sitten), enkä enää muista miten kaavat kankaalle asettelin :D. Mutta jotain 100cm - 150cm väliltä sitä kangasta oli. Hihoihin ei riittänyt kangasta tosiaan kuin tuon valmiissa vaatteessa olevan pituuden verran.

      Poista
  9. Komppaan edellisiä: tosi kaunis mekko! :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis ja raikkaan näköinen! Miulla on Selma-mekko melkein valmis ja Ingeriin kankaat leikattu, ehtis vaan joskus kunnolla istahtamaan koneen ääreen :)

    VastaaPoista