Sivut

torstai 22. syyskuuta 2011

Apelle ja Äidille

Täällä vietellään sairaslomaa. Selkä venähti eilen aamulla opehuoneessa, kun istahdin huolimattomasti tuolille. Ambulanssikyyti terveyskeskukselle, pari piikkiä kankkuun, monipuolinen särky- ja relaksantticocktail, ja saikkua Maikille. Nyt vietän siis ekaa kertaa elämässäni sairaslomaa. Tässä koneen äärellä kärsii istahtaa tovin, joten päivitelläänpä blogiin pari uutta valmistunutta työtä.


Appi täytti pyöreitä viime kuussa. Aloin tekemään hänelle kirjoneulesukkia jo hyvissä ajoin, mutta niin vaan työ- ja muut kiireet painovat päälle niin, että synttäripäivään mennessä ehti vain toinen sukista valmiiksi asti. Niinpä paketoin paripuolen sukan ja lupasin toisen sukan jälkitoimituksella. Nyt molemmat sukat on valmiit ja päätyneetkin jo lahjan saajalle.


Malli: oma
Lanka: 7 Veljestä Nalle
Puikot: 2,75
Kulutus: 145g
 Toinen valmistunut neule on LazyKaty.


Löysin tämän ohjeen Ravelrystä maaliskuussa. Ihastelin huivin kaunista, epäsymmetristä muotoa ja mallin sopivuutta liukuvärjätylle langalle. Sopivaa lankaa ei tuolloin ollut tarjolla, joten huivimalli jäi roikkumaan Ravelryn suosikkeihin. Myöhemmin jossain nettikaupassa oli tätä Regian liukuvärjättyä lankaa tarjouksessa, ja ostin muutaman kerän mielessäni juuri tämä huivimalli. Esittelin langan ja huivimallin äidilleni, ja hän ihastui heti malliin. Juuri kun olin aikeissa ostaa ohjeen Ravelrystä, tupsahti postista uusin Moda - ja kappas vaan - samaisen huivin ohje löytyikin tuolta lehdestä! Huivi pääsi puikoille saman tien.Vihdoin viimein sain huivin viimeisteltyä ja valmiiksi.Malli: LazyKaty (Ravelry), Moda 4/2011 malli 19. 
Lanka: Regia Hand-dye Effect
Puikot: 5
Kulutus: 114g
Muuta: muuten ohjeen mukaan, mutta neuloin korkeutta ohjetta enemmän (kaksi mallikertaa, yhteensä muistaakseni 171 silmukkaa). Päättelykerroksen tein kaksinkertaisella langalla.

Tässä pingoituskuvassa tulee esille parhaiten huivin kaunis malli (vaikkakin kuva muuten on ruma kirjavine pyyhkeineen). Tämä asettuu kauniisti kaulalle varsinkin jos sitä haluaa kiertää pariin kertaan.


Nyt lähden testaamaan, onnistuuko neulominen kyljellään tai puolimakuulla. Ne olis sellaiset asennot, joissa parhaiten tulisi toimeen tämän selän kanssa...
14 kommenttia:

 1. Huiput nuo kirjoneulesukat!
  Pikaista paranemista, selkävaivat on hirveitä.

  VastaaPoista
 2. Jännän näköinen tuo huivi. Värit kulkevat siinä kauniisti. Toivottavasti selkä paranee nopeasti!

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi ja upeat sukat!

  Pikaista paranemista selkäsi kanssa.

  VastaaPoista
 4. Valtavan upeat sukat! Pikaista paranemista toivotetaan täältäkin.

  VastaaPoista
 5. Wow! Mitä ihanuuksia!
  Sukat ovat sanoinkuvaamattoman upeat ja huivi erittäin kaunis. Olen itsekin miettinyt tuota mallia, mutta Modan kuva oli niin huono, ettei siitä saanut oikein käsitystä. Pitääkin ottaa puikoille.

  Toivottavasti selkäsi paranee pian!

  VastaaPoista
 6. Voi harmi selkääsi. :( Toipumisia! Toivottavasti keksit hyvän asennon, jossa voi tehdä käsityötäkin.

  Aivan ihania huiveja tässä ja tuossa edellisessä postauksessasi! Mielenkiintoinen muoto tässä LazyKatyssä. Pitänee ostaa tuo mainitsemasi Moda, siis uusin numero?
  Komeat ovat sukatkin!

  VastaaPoista
 7. Jännän mallinen huivi, ja kaunis! Hienot sukat myös.

  VastaaPoista
 8. Komeat sukat!

  Pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteistanne :)

  Parin päivän potemisen jälkeen selkä on jo huomattavasti parempi. Jospa tämä tästä!

  Huiviohje löytyy siis toiseksi uusimmasta Modasta, numerosta 4/2011. Suosittelen kyllä huivimallia kaikille: on kiva neuloa välillä vähän erimallista huivia, mutta silti menee sileänä neuleena telkkaria katsellessa. Ja liukuvärjätyt langat pääsee tällaisessa oikeuksiinsa. Minä täällä jo suunnittelen, jos tekisin toisen huivin jollakin toisen mallisella pitsireunuksella...

  VastaaPoista
 10. Eipä sitä lehteä kaupasta enää löytynyt, palauttavat kai edelliset aina uusimman ilmestyessä. Joten, jos viitsit nähdä vaivaa ja lähettää minulle lupauksesi mukaan tuon huivin ohjeen, niin olen kovasti kiitollinen. Ei sillä mitään kiirettä ole, tuskin ainakaan pariin viikkoon ehdin sitä edes aloittaa, lähetä kunhan itsellesi sopii. S-postiosoitteenihan löytyy blogistani esittelyn lopusta.

  Toivottavasti selkäsi alkaa olla jo parempi eikä tule pitkäaikaista vaivaa.

  VastaaPoista
 11. Hei, tulin vastavierailulle, ja täällähän on mitä ihanimpia neuleita näytillä. Vau. Selkävaivat on ikäviä, toivottavasti paranee pian. Oma selkäni ärtyy helposti ja åidän sitä kurissa piikkimatolla. Suosittelen, jos vaiva jatkuu. :)

  VastaaPoista
 12. Vautsi, ihan mahtavat sukat ja tosi kaunis huivi =)

  VastaaPoista
 13. Jänskä huivi. Ihanan mallinen.
  Pikaista paranemista selkäsi kanssa.

  VastaaPoista
 14. Tosi upeat sukat! =)
  Pikaista paranemista.

  VastaaPoista