Sivut

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Äitienpäiväkukkaset kassien muodossa

Tavoilleni uskollisena postailen taas reilun kahden viikon viiveellä. Tajusin nimittäin, että äitienpäivälahjat ovat vielä vallan esittelemättä! Sekä äiti, anoppi, että omat ja mieheni mummo saivat tänä Äitienpäivänä kaikki samanlaisen lahjan - kesto-ostoskassin. Bongasin tämän mainion idean Lyden blogista ja tiesin heti, mitä mummut ja mammat tulisivat saamaan äitienpäivälahjaksi. Innostuin ajatuksesta entisestään, kun keksin käyttää kasseihin vanhoja Marimekkoverhojani, jotka ei kokonsa puolesta käy meidän uuden kotimme ikkunoihin.

Kassit on siis ommeltu saman mallisiksi kuin kauppojen muovikassit. PamPaun blogista löytyi mainio kuvallinen ohje, jota seurailemalla kassien ompelu kävi helposti. Olen tosi tyytyväinen että nämä vanhat verhoni saivat uuden elämän kauppakasseina!
Ideana oli lisäksi että Helmiina ja Mrjami olisivat jättäneet oman käden jälkensä kirjailemalla "mummu" -tekstit kasseihin. Tytöt olivat aluksi ideasta innoissaan, mutta harmittavasti innostus laantui parin ensimmäisen kassin jälkeen, niin että lopulta sain itse heiluttaa myös ompeluneulaa.


Kaikissa kasseissa on siis käytetty vanhoja verhojani lukuunottamatta tätä omalle äidilleni tekemää kanssia. Tämä pinkki Maalaisruusu -kangas on peräisin äitini itselleen joskus ehkä 70-luvulla ompelemasta hameesta.
Hame oli päätynyt minun kangaskaappiini minun polttareistani, joissa siis käytin tuota äitini vanhaa hametta. Laitetaas nyt ihan kuvaakin vielä todistusainestoksi. Kuva on vuodelta 2006, ollaan sitä nuoria ja nättejä...

No juu, mutta nyt siis hame pääsi takaisin oikealle omistajalleen kassin muodossa. Ihan fiksua, sillä nykyisin ei kyllä mahduttaisi enää kumpikaan tuohon hamoseen, en minä eikä äitini liioin (muistelen että polttareissakin piti pitää hameen vetskari auki että mahtui).

4 kommenttia: