Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

Kastajaiset

Blogini on viettänyt hiljaiseloa viime viikot, vaikka esiteltäviä neuleita olisi kyllä useampikin. Viime aikoina on vaan ollut muuta tekemistä - ihana pieni tuorein perheenjäsenemme on pitänyt mamman kiireisenä! Tämäkin blogiteksti on ollut työn alla parisen viikkoa, mutta aina jostain syystä kirjoittaminen keskeytyy. Jospa nyt saisin tämän kuitenkin julkaistua!

 Joulukuuhun mahtui meillä joulutouhujen lisäksi myös kastajaisten järjestelyjä. Vietimme vauvan kastajaisia Tapaninpäivänä. Aloitetaanpa siis hiljaiselon jälkeen käsitöiden esittely kastajaisiin liittyvillä jutuilla

Helmiinalla ja Mirjamilla oli aikoinaan omissa kastajaisissaan yllään minun virkkaamani mekko, joten ajattelin että täytyyhän nuorimmaisellekin neuloa juhlapukinetta. Liekö jääneet pöllöt kummittelemaan mieleeni Pöllöpakkomielle -peitosta, mutta halusin ehdottomasti neuloa poikaselle pöllöslipoverin. Tämä on minusta vaan niin superihana. Bongasin aikoja sitten tämän ihanan sliparin Musta Lampaksen -blogista, ja yhden tällaisen olen pari vuotta sitten neulonutkin kummipojalle.


Slipoveri on neulottu DROPSIN Baby Alpaca Silkistä, kuten edellisessä postauksessa esitelty villatakkikin. Takista olikin helppo napata silmukkamäärät ja mitat. Oikeastaan slipoverissa ei ole paljonkaan alkuperäisen ohjeen mukaan neulottua, ainoastaan nuo palmikkoidealla tehdyt pöllöt neuloin ohjeen mukaan. Nokan ja simät tein pöllöille pujottelemalla helmet etukäteen lankaan (kerä vaihtui sopivasti juuri tässä kohdassa) ja neuloin sitten vaan joukkoon mukaan. Slipoverista tuli tosi kiva, tosin aika kuumaksi se on osottautui käytössä, kun poika köllötteli koko juhlien ajan jonkun sylissä.

Malli:  Owl Baby Vest (Ravelry) omin muokkauksin
Lanka: DROPS Baby Merino Silk
Puikot: resoreissa 2½, muualla 2,75
 Kulutus: 52g


Pakko on myös esitellä tämä mielestäni aivan ihanan kaunis kastemekko, joka oli käytössä nyt neljättä kertaa. Tämän pellavamekon on tehnyt mummoni minulle reilu 30 vuotta sitten. Itseasiassa hän on tehnyt näitä kaksin kappalein, sillä meitä kastettaviakin oli aikoinaan kaksi - minä ja kaksoisveljeni. Erityisen arvokkaan tästä mekosta tekee mielestäni se, että mummoni on kutonut kankaankin itse, samoin kuin helman kaunis kirjailu on mummoni kirjailema. Tätä pukua on käyttänyt siis minun lisäkseni meidän kaikki kolme lastamme. Äitinikin käden jälki näkyy mekon helmassa, johon hän on kirjaillut kaikkien kastettujen nimet. Pitäisiköhän minun yrittää kirjailla tämä tuorein nimi, jäisi minunkin käden jälkeni mekkoon?


Sitten vielä kuvia tarjottavista. Itse tein tällä kertaa ainoastaan kuvan yläreunassa näkyvät tuorejuustokakut. Makeampi kakku oli Kinuskikissan ohjeella tehty Kanelinen pähkinäsuklaakakku ja suolainen kakku puolestaan Hyydytetty lohivoileipäkakku. Suosittelen molempia ohjeita, olivat helppoja tehdä ja mielestäni oikein herkullisia. Kinkkuinen, perinteinen voileipäkakku oli äitini käsialaa. Kuvan alareunassa olevan täytekakun on taiteillut naapurini Sini, jonka blogista voit käydä lueskelemassa tuosta kakusta lisää (siellä muuten vilahtaa pojan nimikin  :) )
.

Täällä blogissa taidan alkaa kutsumaan kuopustamme Pikku-Villeksi < 3 .

10 kommenttia:

  1. Ihana neule ja oi mikä kastemekko! Varsinkin tuo helman muoto kiehtoo erityisesti! Ei ole ihan perinteinen :) Ja ihania leipomuksia, nam! Kävin kurkkaamassa pojan nimenkin, kaunis nimi :)

    VastaaPoista
  2. Ihana slipari ;) Meillä on myös kastemekko, jossa kaikki meidän lapset on kastettu ja ennen heitä, miehen sisko, mies ja miehen siskon tyttö, eli meidän nuorimmainen oli seitemäs joka kastemekkoa käytti. Nimien kirjailu on myös ihana idea, meidänkin mekon alareunasta löytyy kaikkien kastettujen nimet <3 Jospa mekko joskus pääsee käyttöön jo kolmannessa polvessa, silloin täytyy ehkä nimiä alkaa lisätä jo takapuolelle :D

    VastaaPoista
  3. Slipoveri on ihana, mutta mulle tuli kyllä ihan karmea nälkä tuota viimeistä kuvaa katsellessa.. :P

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea vielä koko perheelle ja erityisesti pikkuiselle pojalle :) Nam mitä kakkuja!

    VastaaPoista
  5. Onnea pienelle ihanasta nimestä! Tuo kastemekko on ihan aarre.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa kaikkea! :) Viisaasta pöllöstä taisi tulla pienen pojan toteemieläin. ;)

    VastaaPoista
  7. Ne on ihania ne tuollaiset kiireet :)
    (Samanlaista meilläkin :D)

    Hieno kastemekko!
    Juuri loppukesäisten kastajaisten jälkeen mietin, että mihin kirjailisin meidän lasten nimet. Itte neuloin kyseisen mekon kun esikoinen syntyi, ja on vähän vaikeampi keksiä mihin ne nimet kirjailis.. Pitääkö laittaa joku kangassoiro vaikkapa helmaan :D

    VastaaPoista
  8. Herkullisia tarjottavia! Ja upea tuo kastemekko, aarre. :)

    VastaaPoista
  9. Onpas kaunis ja arvokas kastemekko, aika selvää mistä kädentaitosi periytyvät! Kannattaa ehdottomasti kirjailla nimi sinne helmaan, tulevien polvien ihailtavaksi.

    Meillä kulkee suvussa n. 90 vuotta vanha kastemekko, jossa on kastettu 20-30 vauvaa neljässä sukupolvessa mummistani ja hänen kolmesta sisaruksestaan alkaen. Kaksosten syntyessä tulikin ongelmia löytää toinen yhtä arvokas asu toiselle vauvalle. Molempien nimet kyllä kirjailin tähän sukumekkoon hyvin varovasti - noin vanha kangas kun on aika hauras.

    VastaaPoista
  10. Ensinnäkin onnea aivan suloisesta pienokaisesta! <3 Slipoveri on aivan liikuttava ja kastemekko todella kaunis.

    VastaaPoista