Sivut

maanantai 11. marraskuuta 2013

Auringon lasku

Ihastelimme tänään Helmiinan kanssa auringon laskua välipalapöydässä vähän ennen kello kolmea. Helmiina ihmetteli, miten ihmeessä ilta voi olla jo näin aikaisin. Siitäpä päästiinkin syvällisiin keskusteluihin, miten on mahdollista että talvea kohti aurinko laskeekin aiemmin kuin kesällä.

Tätä aasinsiltaa pitkin päästäänkin pipoihin, jotka neuloin tytöille.


Helmiina-neidillä tuntuu olevan erittäin tarkkaa, millaisen pipon hän päähänsä kelpuuttaa. Pipo ei saa kutittaa, ei saa olla liian tiukka muttei löysäkään. Ulkonäköseikoista puhumattakaan. Meillä podettiin oikein pipokriisiä tässä, kun sopivaa ei tuntunut kaapista millään löytyvän. Eipä siinä äidin sitten auttanut muu kuin alkaa katselemaan netistä sopivaa mallia ja lankavarastoista lankaa. Helmiina halusi pipoonsa valkeaa ja vaaleanpunaista. Ja kun neiti bongasi lankalaatikostani Novitan blingbling -lankakerän, oli selvää että sitäkin piti pipoon laittaa.


 Mirjamille piti tietysti myös tehdä samanlainen pipo. Nuorempi neiti ei tosin osannut päättää mikä väri olisi paras, joten raitojakin tuli sitten useammanväristä sorttia.Valkoiset raidat on neulottu kolminkertaisesta langasta, yksi säie on Novitan puhtaanvalkoista Säde "blingblingiä" ja kaksi säiettä luonnonvalkoista, ihanan pehmeää Schachenmayrin reumalankaa. Luonnonvalkoisen ja puhtaanvalkoisen sekoitus antaa mielestäni kivan eläväisen pinnan pipoon. Elävyyttä (ja samalla lämpivyyttä) tuo myös tuo pipomalli, jossa joka kolmas rivi neulotaan nostamalla joka toinen silmukka neulomatta.


Neidit ovat pipoihinsa oikein tyytyväisiä, erityisesti blingbling -osioon sekä tupsuihin. Yläkuvassa tosin hymyt taitavat olla aavistuksen väkisin väännettyjä... ;-)Lanka: Värilliset SG Lanett kaksinkertaisena,valkoinen Scachenmayr nomotta rheuma thermal wolle sekä Novita Säde
Kulutus:  Helmiinan pipo 88 g, Mirjamin pipo 84 g
Puikot: resori 3,25, pipo-osa 3,75
Ravelryssä: Täällä ja täällä
Muuta: Helmiinan pipossa resori 90 s, pipo-osa 106 s. Mirjamin pipossa
resori 84 s, pipo-osa 98s. Ohjetta muokkasin neulomalla resoriin 2o 1n. Myös päättely on tehty eritavalla kuin ohjeessa.

6 kommenttia:

 1. Voi että on söpöt pipot tytöillä! Kovin on samanmoista menoa siis muissakin tyttöperheissä. Ihan mikä vain ei päähän sovi. Meillä on kelpuutettu malliksi Rikke, jonka tein matalana pipona.

  Nuo lettisukat on aivan ihanat! Ohjetta odotellessa :D

  VastaaPoista
 2. Ihanan hempeitä tyttöpipoja :)

  VastaaPoista
 3. Helmiina-neidin vaatimukset piposta on just niinku meillä yhellä pojalla. On niin tarkkaa ettei tunnu mikkään kelepaavan. :)
  Ihania pipoja molemmat.

  VastaaPoista
 4. Ihanat pipot! Tarkkuutta pipoasioissa on ilmennyt täälläkin. Onneksi tytärten pipomieltymykset ovat samansuuntaist kuin omani, niin kriiseiltä on vältytty.

  VastaaPoista