Sivut

tiistai 30. lokakuuta 2012

Lohikäärmeen seljässä

Sukkasadon loppu häämöttää, joten jonkinlaista loppukiriä pitää viritellä. Sain valmiiksi sukat, joiden tekemisen aloitin aivan Sukkasadon ensipäivinä.


Tämä ohje julkaistiin Sukkamysteerinä, mutta itse tipahdin kelkasta heti tokan vihjeen kohdalla, kun tekeillä oli monta muutakin neuletta. Nyt sitten tikuttelin sukat loppuun loppujen vihjeiden jo ilmestyttyä.

Jälkijunassa tikuttelussa oli se hyöty, että saatoin katsella Ravelryssä jo valmistuneita sukkia ja poimia niistä mielestäni parhaat vinkit. Näissä sukissa alkuperäisestä ohjeesta olen muokannut ainakin teräosan kuviointia (ettei loppuisi yhtäkkiä kuin kanan lento), kiilakavennuksen sijoittelua (2o -silmukkajono jatkuisi loogisesti läpi kavennuksen) ja sen pituutta (p i t k ä), sekä kantapään korkeutta (ohjetta matalampi). Lisäksi neuloin toisen sukan palmikot ensimmäisen sukan peilikuvana.


Tykkäilen lopputuloksesta kovasti. Nämä ovat menossa pukin konttiin. Väri ois kyllä ihan mun juttu, mutta ehkä raaskin sittenkin luopua näistä :).Malli: Dragonback
Lanka: Garnstudio DROPS Fabel
Kulutus: 77 g
Puikot: 2,5

Viime talvena neuloin ensimmäistä kertaa Fabelia ja ihastuin silloin tähän lankaan ikihyviksi. Nyt neuletuntuma ei ollut niin pehmeä kuin mitä muistelin, vaan ennemminkin hiukkasen karkea. Voiko eri väreillä olla näin suurta eroa neuleuntumassa, vai onko aika vain kullannut neulemuistoni?


Nämä ovat kahdeksannet sukat sukkasatoon. Eilen aloitin vielä tossut ukilleni isäinpäivää silmällä pitäen, saas nähdä saanko valmiiksi ne ennen kuun vaihdetta ja sukkasadon päätöstä.

7 kommenttia:

 1. Tosi kauniit, ja ihan mahtavan väriset!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä teit paljon omia säätöjä, mutta tulipahan komeat sukatkin!
  Ainakin minun kokemukseni mukaan värjäys vaikuttaa joskus kovastikin langan neuletuntumaan.

  VastaaPoista
 3. Joskus saattaa olla isokin tuntumaero saman langan eri värien välillä. Upeat sukat kyllä, kantapää on jännä!

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat! Eri värit voivat tosiaan vaikuttaa langan tuntumaan.

  VastaaPoista
 5. On muuten hyvän väriset sukat, ja kaunis kuviointi.

  VastaaPoista