Sivut

tiistai 31. elokuuta 2010

Syyspipot ja huiviviritelmiä

Syksyn kunniaksi neuloin tytöille syyspipot.


Malli: Wurm -pipo
Lanka: teeteen Popparia, 100% maissia
Kulutus: 53g ja 74g
Puikot: 4 (langan puikkosuositus 5)
 
Ajattelin, että tällaiset pitkulapipot olisivat tyttöjen päässä söpöt. No vanhempi neito tykästyikin syksypipoonsa, etenkin kun sai itse valita piponsa koristuksen.
 
 
Nuoremmalla sen sijaan on pakkomielle vetää pipo niin syvälle päähän kuin mahdollista...
 
 
Olenko muuten muistanut tarpeeksi hehkuttaa tämän maissilangan ihanuutta ja pehmeyttä? Monet vauvasukat olen tästä tehnyt, ja loput maissilangoista käytin nyt näihin myssyihin. Haeskelin tätä Popparia nettikaupoista, mutta ilmeisesti tämän langan valmistus on lopetettu. Mikähän olisi toinen sellainen hyvä lanka joka olisi pehmeä, lämmin ja ennenkaikkea kutittamaton? Miehelle olisi kiva neuloa pipo myös, mutta tavan seiskaveikat kutittavat niin ettei niistä voi pipon tekoa harkitakaan. Pehmeitä lankavinkkejä otettaan vastaan! :)

Eilen sain nämä piposet valmiiksi, ja koska Sukkasatokin käynnistyy vasta huomenna, piti jotain saada puikoille. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut laittavani puikoille Echo Flower -huivin. No eilen sitten loin silmukat ja opettelin You Tubesta kuinka Crochet cast on tehdään.  :)
 
 
 
Nyt olen neulonut huivista Setup Chartin ja  Flower Chartin kertaalleen. Nyt vaan mietityttää, että onko käyttämäni lanka (Schoppel Wollen Zauberball ohuempana versiona, metrejä 100g:ssa muistaaksei 800m) liian ohutta. Tuntuu jotenkin ettei huivin kauniit kuviot oikein pääse oikeuksiinsa tällä langalla. Ehkä neulon vielä pari mallikertaa ja mietin sitten että puretaanko vai jatketaanko...

No mutta huomenna pääsee sitten tekemään sukkia kun olkaa tuo sukkien sadonkorjuu :). Tilauksessa on muutamat sukkaparit ja tossujakin, joten jokatapauksessa huiviprojekti taitaa pysytellä seuraavat viikot takavasemmalla.

7 kommenttia:

  1. Söpöset pipot neideillä! Käyttökonstit tietysti jokainen valitsee itse ;)

    Mulla Echo Flower puikoilla Teetee Elegantista yksinkertaisena (50 g = 500 m), joka taitaa olla vielä ohuempaa. Ihan mukavasti siinä tulee kuvio esille, ainakin yhdeksännen kukkakerran kohdalla olen vielä sitä mieltä. Puikot 3½ mm.

    VastaaPoista
  2. Tosi söpöset pipot! =) Itselleni olen ajatellut tehdä tän kans. En oo lankaa valinnut vielä kuitenkaan. Ainaskin nuo alpakan villasta tehdyt langat on kutittamattomia ja lämpöisiä lankoja.

    VastaaPoista
  3. oi kun ihanat pipot ja huivin alkukin näyttää lupaavalta, kyllä siitä hyvä tulee

    terkuin SNY

    VastaaPoista
  4. Tosi nätit pipot! Ja huivin alku näyttää kivalta, värikin on aivan ihana! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Agatha uskonvahvistuksesta :). Minulla puikkoina neloset, ja yhden mallikerran lisää neuloneena alkaa tuntumaan että ihan hyvä siitä tulee... Moni on kehunut tuota teeteen Elegantia, täytyypä pistää korvan taakse seuraavia huiviprojekteja varten :)

    Riikka, alpakkaa voisi tosiaan kokeilla miehen pipoon, kiitos vinkistä! :)

    Mukava kuulla sinusta, SNY ;D

    Annika, minäkin tykkään palleroisen väristä kovasti. Vielä vähän jännittää että miten värin vaihdokset toimivat sitten tuossa huivissa...

    VastaaPoista
  6. Suloisia piposia, ja ihanat koristukset :) Wurm sopii kaikille! Miulla on popparia beigenä muutamia keriä odottelemassa sopivaa mallia, se on tosiaan unelmanpehmeää...

    VastaaPoista
  7. Tosi suloinen myssy!Sellainen on minun tehtävä lapsen lapselleni!

    VastaaPoista